Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | ΕΕ: Πόσο από το ρεύμα που καταναλώνεται προέρχεται από ΑΠΕ

ΕΕ: Πόσο από το ρεύμα που καταναλώνεται προέρχεται από ΑΠΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΕ: Πόσο από το ρεύμα που καταναλώνεται προέρχεται από ΑΠΕ

Το 2020, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούσαν το 37% της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, από 34% το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσώπευαν πάνω από τα δύο τρίτα της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές (36% και 33%, αντίστοιχα). Το υπόλοιπο ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας προήλθε από ηλιακή ενέργεια (14%), στερεά βιοκαύσιμα (8%) και άλλες ανανεώσιμες πηγές (8%).

Η ηλιακή ενέργεια είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή: το 2008 αντιπροσώπευε μόνο το 1% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε στην ΕΕ.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, περισσότερο από το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2020 παρήχθη από ανανεώσιμες πηγές στην Αυστρία (78%) και τη Σουηδία (75%). Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ήταν επίσης υψηλή και αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε στη Δανία (65%), την Πορτογαλία (58%), την Κροατία και τη Λετονία (και οι δύο 53%).

Στον αντίποδα, το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ήταν 15% ή λιγότερο στη Μάλτα (10%), στην Ουγγαρία και στην Κύπρο (και οι δύο 12%), στο Λουξεμβούργο (14%) και στην Τσεχία (15%).

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text