Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Bentley: Επένδυση 2,5 δισ. λιρών για την «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση

Bentley: Επένδυση 2,5 δισ. λιρών για την «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να κατασκευάσει η Bentley Motors, μέρος μιας συνολικής κίνησης δαπανών ύψους 2,5 δισ. λιρών για την γενική μετατροπή της κατασκευής των αυτοκινήτων της και την εγκατάλειψη των 12-κύλινδρων κινητήρων καύσης.

Η επένδυση την επόμενη δεκαετία θα εκσυγχρονίσει το εργοστάσιο της Bentley στο Crewe της Αγγλίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Volkswagen.

Η απόφαση αποτελεί όφελος για τους 4.000 εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της αλλά και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία προσπαθεί να προστατεύσει την τοπική παραγωγή που απειλείται από την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιταχυνόμενη «στροφή» προς την ηλεκτρική ενέργεια.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε το σημείο αναφοράς όχι μόνο για πολυτελή αυτοκίνητα ή βιώσιμα διαπιστευτήρια, αλλά για ολόκληρο το εύρος των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark.

Η Bentley σχεδιάζει να προσφέρει μόνο plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2026 και να μετατρέψει ολόκληρη τη σειρά της σε μπαταριοκίνητα οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Τα brands πολυτελών αυτοκινήτων όπως η Bentley, η Ferrari και η Aston Martin αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο καθήκον να διατηρήσουν την ταυτότητα τους ενώ πραγματοποιείται μια δαπανηρή στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Με την στήριξη της Volkswagen

Αν και βασίζεται επίσης σε ανώτερη απόδοση κινητήρα, η κίνηση της Bentley προς την  ηλεκτροκίνηση έχει την στήριξη από τις τεράστιες τεχνολογικές επενδύσεις της Volkswagen, η οποία επιδιώκει να αμφισβητήσει την Tesla ως τον κυρίαρχο κατασκευαστή EV.

Η Bentley ανέφερε ακόμα ότι ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιο στο Crewe θα ξεκινήσει να παράγει το πρώτο EV της μάρκας το 2025. Η εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει plug-in υβριδικές παραλλαγές του σπορ οχήματος Bentayga καθώς και του σεντάν Flying Spur.

Η Lamborghini, επίσης μάρκα της Volkswagen, έχει διαθέσει 1,5 δισ. ευρώ για τη στροφή προς τα plug-in υβριδικά και σχεδιάζει να προσφέρει ένα μοντέλο αμιγώς με μπαταρίες κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

 

Πηγή:insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text