Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ευρωπαϊκό ναυτιλιακό ταμείο συγκεντρώνει σημαντικούς υποστηρικτές

Ευρωπαϊκό ναυτιλιακό ταμείο συγκεντρώνει σημαντικούς υποστηρικτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωπαϊκό ναυτιλιακό ταμείο συγκεντρώνει σημαντικούς υποστηρικτές

Το Premium Maritime Credit Fund που δημιουργήθηκε από την NRP Maritime Asset Management μόλις ολοκλήρωσε τις διαδικασίες του, με την υποστήριξη σημαντικών ευρωπαϊκών θεσμικών επενδυτών και οικογενειακών γραφείων. Το αμοιβαίο κεφάλαιο θα επιδιώξει τώρα ενεργά τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών δανείων πρώτης δέσμευσης με ιδιαίτερη έμφαση στον δανεισμό σε ευρωπαϊκές μικρές έως μεσαίες ναυτιλιακές εταιρείες.

«Υπάρχει σήμερα μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση για εξειδικευμένες δομές ιδιωτικού χρέους εστιασμένες σε κλάδους όπου η εκροή κεφαλαίων καθοδηγείται κυρίως από ρυθμίσεις. Πιστεύουμε ότι το χρονοδιάγραμμα για ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών χρεογράφων σε ελκυστικές τιμές παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία στους επενδυτές μας να κεφαλαιοποιήσουν την τρέχουσα ισχυρή ανισορροπία προσφοράς/ζήτησης στις αγορές ναυτιλιακών πιστώσεων», δήλωσε ο διαχειριστής κεφαλαίων, Wilhelm Magelssen από την NRP Asset Management.

Πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια από τα 200 εκατομμύρια δολάρια του ταμείου συγκεντρώθηκαν με επιτυχία στο πρώτο κλείσιμο. Το NRP στοχεύει στο επόμενο κλείσιμο πριν από το τέλος του έτους.

Η στρατηγική του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι να παρέχει χρέη πρώτης δέσμευσης κυρίως σε πλοιοκτήτριες εταιρείες με ευρωπαϊκή παρουσία και ελάχιστες ευκαιρίες για άντληση παραδοσιακού τραπεζικού χρέους.

 

Πηγή: reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text