Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Containerships: Νέα ρεκόρ ναύλων

Containerships: Νέα ρεκόρ ναύλων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Containerships: Νέα ρεκόρ ναύλων

Νέα ρεκόρ καταγράφουν οι  ναύλοι για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εν μέσω ξέφρενης ζήτησης για επιπλέον μεταφορική ικανότητα. Όλα τα μεγέθη πλοίων βλέπουν τους ναύλους  να κινούνται σε υψηλά επίπεδα αναφέρει η Alphaliner. Τα πλοία μεταφορικής ικανότητας 3.500 teu ναυλώνονται τώρα στα 60.000 δολ την ημέρα για 36 μήνες απασχόλησης από 45.000 δολ την ημέρα λίγες εβδομάδες πίσω.

Η ίδια τάση παρατηρείται για ελαφρώς μικρότερα μεγέθη. Πλοία μεταφορικής ικανότητας 2.700 teu, για παρόμοιες χρονικές  περιόδους ναυλώνονται στα 50.000 δολ την ημέρα από 42.000 δολ στην αρχή του έτους. Στο μεταξύ, ο δείκτης Alphaliner Charter Rate έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στις 476 μονάδες.

Η Alphaliner εκτιμά ότι η ζήτηση είναι μεγάλη σε όλα τα μεγέθη, με  κάποιους ναυλωτές να αναζητούν απεγνωσμένα πλοία και να είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε οποιοδήποτε μέγεθος και οιασδήποτε ημερομηνία παράδοσης προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Μάλιστα καταγράφονται και ναυλοσύμφωνα για πλοία που θα παραδοθούν από τα ναυπηγεία μετά από ένα έτος. Οι ναυλωτές, σημειώνει η Alphaliner δικαίως  ανησυχούν ότι ο αριθμός των διαθέσιμων πλοίων για ναύλωση το 2022 θα είναι σημαντικά μικρότερος από ό,τι συνήθως.

Στο μεταξύ στο μέτωπο του φορτίου,  ο Shanghai Containerized Freight Index (SCFI)  παραμένει σε ιστορικά υψηλά, πάνω από τις 5.000 μονάδες, παρά την κάμψη των δύο τελευταίων εβδομάδων. Αν και προσωρινά λόγω της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς μπορεί να καταγραφεί ενδεχομένως μια ελαφρά μείωση των όγκων, οι πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν, προς το παρόν, λαμπρές, σημειώνει η Alphaliner. Όλα αυτά ακούγονται θετικά για τις ναυτιλιακές εταιρείες που διαθέτουν στόλους με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα οποία ναυλώνουν τους liners.

 

Πηγή:ΟΤ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text