Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει να επανέλθει σήμερα (Τετ, 26/1/22) σε ανοδική τάση ανακτώντας τις 930 μονάδες

Ο ΓΔ τείνει να επανέλθει σήμερα (Τετ, 26/1/22) σε ανοδική τάση ανακτώντας τις 930 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Υπεράνω των προσδοκιών μας κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +2,10% (στις 932 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριους για τις ημέρες  τζίρους (72 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) τείνοντας να ανακτήσει το 50% (αν κλείσει πάνω από τις 935 μονάδες) της τριήμερης καθίζησης -4,60% επανερχόμενος έτσι σε ανοδική τάση.

Οι ξένοι δείκτες επειδή υπέπεσαν σε πολύ μεγαλύτερες πτώσεις (Dow -6,80%, DAX -7,80%, Nasdaq -14,60%) συγκριτικά με την αναφερθείσα -4,60% του ΓΔ, θα δυσκολευτούν να ανακτήσουν το ήμισυ της αντίστοιχης πτώσης τους, γεγονός που αποτελεί risk factor για όποιον επενδυτή αγοράσει σήμερα ελληνικές μετοχές αφού οι τολμηρές κινήσεις των ελληνικών μετοχών  δεν επιβεβαιώνονται με αντίστοιχες κινήσεις το ξένων δεικτών.

Εμείς ανακτήσαμε σήμερα μέρος από την αισιοδοξία που χάσαμε μέχρι χθες, διατηρούμε όμως επιφυλάξεις για τους ξένους δείκτες και γι αυτό οι επαναγορές μας θα είναι προσεκτικές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 929 μονάδες (+1,80%) ώστε να ενεργοποιηθεί το σύστημα του «προεξοφλητικού αγοραστικού στροφέα» (κοίτα βιβλίο Στροφέα, σελ 54, εκδ Eurocapital), το ΤΧ θα επαναφέρει την μετοχική του έκθεση από 82% στο 88% αγοράζοντας σε τιμές κλεισίματος 1000 μετοχές ΔΕΗ και 1000 μετοχές ΕΤΕ.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή πτώση ενώ από τις 56 ανοδικές, οι 14 σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε δύο, την ΕΤΕ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο για εμπορεύσιμη μετοχή, +4,70%  και με καλούς όγκους, άνω των 2 εκατ τεμαχίων, πλησιάζοντας το υψηλό προ της τριήμερης πτώσης. Και η δεύτερον την ΔΕΗ που σημειώνει επίσης μεγάλη άνοδο +3,90% αλλά με πολύ μεγάλους τζίρους, σχεδόν 10 εκατ ευρώ μέχρις στιγμής. Η ΔΕΗ με το χθεσινό κλείσιμο είχε βρεθεί σε σχεδόν υπερπωλημένα επίπεδα -13,80% από το υψηλό Νοεμβρίου και σήμερα διορθώνει ανοδικά.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΟΛΥΜΠ αλλά με μέτρια άνοδο τιμής και με μικρό όγκο.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΣΕΝΕΡ.

Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με μεγάλη σχετικά σημερινή πτώση -2,85% και μεγάλους όγκους, 500 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, τείνει να διασπάσει καθοδικά τον πωλητικό του στροφέα των 1,24 έως 1,20 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,26).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text