Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Χαμηλότερα των προσδοκιών τα έσοδα της McDonalds

Χαμηλότερα των προσδοκιών τα έσοδα της McDonalds

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χαμηλότερα των προσδοκιών τα έσοδα της McDonalds

Χαμηλότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της McDonalds στο τρίμηνο, καθώς οι χαμηλές πωλήσεις στα περισσότερα από 4.500 εστιατόρια στην Αυστραλία και στην Κίνα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, ήταν αυτές που επηρεάσαν αρνητικά τα κέρδη από την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Δεν υπήρξε αύξηση των πωλήσεων στην Αυστραλία για τη μεγαλύτερη αλυσίδα μπέργκερ παγκοσμίως σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και στην Κίνα οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν καθώς ορισμένες πόλεις απαγόρευσαν το δείπνο σε εστιατόρια, προκειμένου να προλάβουν περαιτέρω εξάρσεις εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών.

"Ο κορονοϊός συνέχισε να οδηγεί σε διάφορα επίπεδα περιορισμών στις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων, στην περιορισμένη χωρητικότητα των εστιατορίων και σε κάποιες περιπτώσεις, το κλείσιμο των χώρων”, αναφέρει η McDonalds.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας τα συνολικά έσοδα κατά 13% στα 6,01 δισ. δολάρια στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έναντι στόχου για 6,03 δισ. Δολάρια.

Στο μεταξύ, οι δαπάνες για την αλυσίδα μπέργκερ που έχει περισσότερα από 40.000 εστιατόρια σε περισσότερες από 100 χώρες, έχουν αυξηθεί καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας οδηγούν υψηλότερα το κόστος των υλικών όπως κοτόπουλο και βοδινό, καθώς και τα υλικά συσκευασίας.

Το συνολικό λειτουργικό κόστος αυξήθηκε 14% στα 3,61 δισ. Δολάρια, στην υψηλότερη τριμηνιαία αύξηση εδώ και πέντε χρόνια.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 7,5% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 6,8%, χάρη στην κυκλοφορία ειδικών μενού αλλά και στις υψηλότερες τιμές.

Οι παγκόσμιες συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν 12,3% σε σχέση με τις εκτιμήσεις για αύξηση 10,73%.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 19% στα 1,64 δισ. Δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,23 δολάρια.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text