Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Eurimac (ΜΑΚΒΕΛ): Ρεκόρ σε εξαγωγές ζυμαρικών το 2021

Eurimac (ΜΑΚΒΕΛ): Ρεκόρ σε εξαγωγές ζυμαρικών το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Eurimac (ΜΑΚΒΕΛ): Ρεκόρ σε εξαγωγές ζυμαρικών το 2021

Περισσότερα από 50 εκατ. πακέτα ζυμαρικών εξήγε το 2021 η EURIMAC AE, σε 57 χώρες, μεταξύ των οποίων και η μητρόπολη των ζυμαρικών, Ιταλία. Η επίδοση αυτή κατατάσσει τη βορειοελλαδική βιομηχανία, με έδρα τη ΒΙΠΕ Κιλκίς, «ως τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία ζυμαρικών στην Ελλάδα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου», όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Για την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών της (άλεση σκληρού σίτου – παραγωγή και συσκευασία ζυμαρικών), η εταιρεία χρησιμοποιεί -σύμφωνα με την ανακοίνωση- 100% πράσινη θερμική και ηλεκτρική ενέργεια, με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η δε πρώτη ύλη, το σκληρό σιτάρι, προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες παραγωγούς. «Για την καλλιέργειά του έχει πραγματοποιηθεί και λειτουργεί εγκατάσταση εξειδικευμένου λογισμικού, που είναι συνδεδεμένο με δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών. Η εφαρμογή αυτή εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του σκληρού σίτου και των ζυμαρικών, προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, τονίζεται, οι δομές των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία αποτελούνται από συνδυασμό των ίδιων πολυμερών, με αποτέλεσμα τα υλικά συσκευασίας στο σύνολό τους να είναι 100% ανακυκλώσιμα.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text