Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | UniCredit: Καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα το 2021

UniCredit: Καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
UniCredit: Καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα το 2021

Η ιταλική τράπεζα UniCredit ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα και υποκείμενα κέρδη για το σύνολο της χρήσης, υπό τη νέα στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου Andrea Orcel, που οδήγησε σε ζημιές στο δ΄ τρίμηνο.

Η UniCredit τόνισε πως τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 18 δισ. Ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 16 δισ. Ευρώ, και τα υποκείμενα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,9 δισ. Ευρώ έναντι εκτιμήσεων για άνω των 3,7 δισ. Ευρώ.

Το συνολικό κόστος ήταν επίσης σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι ανέμενε η ίδια η τράπεζα.

Το κόστος αναδιάρθρωσης και άλλες χρεώσεις που συνδέονται με εκποιήσεις μη βασικών assets, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την περίοδο 2022-2024 που ο Orcel παρουσίασε στις 9 Δεκεμβρίου, οδήγησαν την UniCredit να καταγράψει ζημιές 1,44 δισ. Ευρώ στο δ΄ τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 1,15 δισ. Ευρώ.

Επίσης, η UniCredit ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να ανανεώσει το ασφαλιστικό συμβόλαιο με την Allianz στη Γερμανία, στην Ιταλία και στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Με βάση τη συμφωνία, η UniCredit θα είναι σε θέση να διανέμει τα προϊόντα της μέσω της Allianz.

Οι δύο εταίροι ανανέωσαν τις υφιστάμενες συμφωνίες τους στην Ιταλία μέχρι το 2027, με option η UniCredit να έχει "στρατηγική ευελιξία” από το 2024.

Η UniCredit επιβεβαίωσε ότι θα διανείμει 3,75 δισ. Ευρώ στους μετόχους για τα αποτελέσματα του 2021, με μέρισμα σε μετρητά 1,17 δισ. Ευρώ και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2,58 δισ. Ευρώ.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text