Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η Tesla «παγώνει» τα νέα μοντέλα παρά την εκτίναξη των κερδών

Η Tesla «παγώνει» τα νέα μοντέλα παρά την εκτίναξη των κερδών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Υπερτριπλασιασμό κερδών ανακοίνωσε η Tesla για το δ΄ τρίμηνο του 2021, παρά τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καταφέρνοντας να ξεπεράσει εύκολα τις προσδοκίες της Wall Street. Ομως, ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «παγώνει» τα σχέδια για νέα οχήματα λόγω των δυσκολιών στις προμήθειες. Η Tesla ανακοίνωσε κέρδη 2,9 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, έναντι 903 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα και έναντι 2,6 δισ. δολαρίων που περίμενε η αγορά. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 65%, στα 17,7 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματά της για το σύνολο του έτους εμφάνισαν κέρδη 7,6 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 53,8 δισ. δολαρίων. Η Tesla παρέδωσε πάνω από 936.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο το 2021, αυξημένα κατά 87% από την προηγούμενη χρονιά και πάνω από τη μέση ετήσια αύξηση κατά 50% που προβλεπόταν κατά τη διάρκεια πολλών ετών. «Δεν θα παρουσιάσουμε νέα μοντέλα οχημάτων φέτος. Δεν θα είχε νόημα. Θα έχουμε ακόμη περιορισμούς στα εξαρτήματα. Θα είμαστε έτοιμοι να τα φέρουμε σε παραγωγή, ελπίζω, του χρόνου», σημείωσε ο Mασκ.

Η αγορά περίμενε ότι η Tesla θα έβαζε σε παραγωγή το ημιφορτηγό Cybertruck, ένα μοντέλο Roadster ή ένα αυτοκίνητο που θα κοστίζει 25.000 δολάρια και θα είναι φθηνότερο από τα άλλα μοντέλα της. Οι οπαδοί της αμερικανικής πρωτοπόρου βιομηχανίας θα πρέπει να περιμένουν ένα χρόνο ακόμη για το ημιφορτηγό και έως το 2017 για το roadster.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε πάνω από 936.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο το 2021, αυξημένα κατά 87% από την προηγούμενη χρονιά.

«Τα εργοστάσιά μας λειτουργούν κάτω από τη δυναμικότητά τους για αρκετά τρίμηνα, καθώς η αλυσίδα εφοδιασμού έγινε ο κύριος περιοριστικός παράγοντας, ο οποίος είναι πιθανό να συνεχιστεί στη διάρκεια του 2022», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Tesla. Οι βασικοί στόχοι της εταιρείας φέτος θα είναι η αύξηση της παραγωγής στα υφιστάμενα εργοστάσια, ενώ παράλληλα θα αναζητεί τοποθεσίες για να αναπτύξει νέες μονάδες και να προωθήσει πλήρη αυτοοδήγηση για τα οχήματά της. Στο Τέξας, η εταιρεία άρχισε να παράγει το Model Y με 4.680 μπαταρίες. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μετά την τελική πιστοποίηση, η οποία θα πρέπει να γίνει «σχετικά σύντομα», σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ανθρωποειδές ρομπότ

Από την άλλη πλευρά, έρχονται πλήρεις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης φέτος και ένα ανθρωποειδές ρομπότ βρίσκεται σε καλό δρόμο για ανάπτυξη, δήλωσε ο Ελον Μασκ. Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla μπορεί να είναι το πιο σημαντικό προϊόν στο οποίο εργάζεται η αυτοκινητοβιομηχανία και έχει τη δυνατότητα να είναι πιο σημαντικό από τον κλάδο με τα οχήματα, σύμφωνα με τον Μάσκ.

Η πρώτη χρήση του ρομπότ Tesla πιθανότατα θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, είπε ο Μασκ και πρόσθεσε ότι τον Αύγουστο η Tesla σχεδίαζε να τοποθετήσει κάμερες που χρησιμοποιούνται για το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot στο κεφάλι του ανθρωποειδούς ρομπότ. Ο υπολογιστής που η εταιρεία ελπίζει ότι θα επιτρέψει τελικά στα οχήματά της να είναι πλήρως αυτοοδηγούμενα θα μπει στον κορμό του bot.

 

Πηγή:kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text