Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | ΕΡΓΟΣΕ: Ανοίγουν οι φάκελοι για τα σιδηροδρομικά έργα νέας γενιά των 4 δισ. ευρώ

ΕΡΓΟΣΕ: Ανοίγουν οι φάκελοι για τα σιδηροδρομικά έργα νέας γενιά των 4 δισ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΡΓΟΣΕ: Ανοίγουν οι φάκελοι για τα σιδηροδρομικά έργα νέας γενιά των 4 δισ. ευρώ

Σταδιακά θα ανοίγουν οι φάκελοι για τα έξι σιδηροδρομικά έργα νέας γενιάς, συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, που τρέχει η ΕΡΓΟΣΕ.

Σήμερα Παρασκευή ανοίχθηκαν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέσει το Ρίο με το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο, αλλά και στα υπόλοιπα πέντε, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τα σχήματα: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ - MYTILINEOS και ΑΒΑΞ - ALSTOM.

Οι φάκελοι των τριών σχημάτων παραδόθηκαν στην αρμόδια επιτροπή η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των συμμετεχόντων σε περίπου ενάμισι μήνα.

Στη συνέχεια, η ΕΡΓΟΣΕ θα προσκαλέσει τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που περιλαμβάνει τη διενέργεια του ανταγωνιστικού διαλόγου και την υποβολή προσφορών.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου Ρίο - Πάτρα ανέρχεται σε 477 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και αφορά στη μελέτη και κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ρίο - Νέος Λιμένας Πατρών, συνολικού μήκους 11 χλμ. περίπου.

Η χάραξη της νέας γραμμής χωροθετείται στο μεγαλύτερο τμήμα της πάνω στη χάραξη της υφιστάμενης μετρικής γραμμής η οποία βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία. Περιλαμβάνεται το σύνολο των εργασιών για την κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, δηλαδή οι εργασίες υποδομής, επιδομής, σταθμών και στάσεων, η εγκατάσταση συστημάτων σηματοδότησης και EΤCS Level 1, ηλεκτροκίνησης και εργασίες περιβαλλοντικής αποκατάστασης. Τμήμα του έργου το οποίο διέρχεται από πυκνό αστικό ιστό εντός της πόλης της Πάτρας, θα υπογειοποιηθεί. Οι προς κατασκευή νέες επιβατικές σιδηροδρομικές στάσεις θα αντικαταστήσουν τις 8 υφιστάμενες και θα κατασκευασθεί νέα επιφανειακή στάση στομν Νέο Λιμένα Πατρών.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν σταδιακά και οι υπόλοιποι φάκελοι.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text