Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Εν μέσω δυσμενούς διεθνούς περιβάλλοντος ο ΓΔ πιέζεται σήμερα (Παρ, 28/1/22) προς τις 920 μονάδες

Εν μέσω δυσμενούς διεθνούς περιβάλλοντος ο ΓΔ πιέζεται σήμερα (Παρ, 28/1/22) προς τις 920 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απογοητευτική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη σχετικά πτώση -1,30% ( στις 922 μονάδες, στις 4.15 μμ, είχε φτάσει και στο -1,80%, στις 918 μονάδες) με μεγάλους τζίρους (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ακόμα χειρότερες εξελίξεις στους διεθνείς δείκτες οπου οι περισσότεροι με σημερινές πτώσεις σχεδόν διπλάσιες του ΓΔ πλησιάζουν κρίσιμες στηρίξεις-χαμηλά εξαμήνου- γραμμές λαιμου και εκ των οποίων δεικτών ο Nasdaq έχει ήδη διασπάσει καθοδικά την σχετική στήριξη σημειώνοντας μεγάλη πτώση -17% από το υψηλό Νοεμβρίου.

Οι αιτίες της τρέχουσας διεθνούς χρηματιστηριακής πτώσης είναι οι φόβοι για παράταση ή και ενίσχυση του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες και οι ανησυχίες για ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης στην Ουκρανία.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Θα στηρίξουμε την στρατηγική μας στην κλασσική θεωρία των retracements : Αν ο ΓΔ χάσει την μισή ανοδική αντίδραση της χθεσινής και προχθεσινής συνεδρίασης κλείνοντας κάτω των 924 μονάδων, το ΤΧ θα πουλήσει περίπου το 12% από όλες τις μετοχές του μειώνοντας την μετοχική του έκθεση από 88% σε 78%.

Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις πτωτικές, 3 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ και ΚΡΙ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Σήμερα θα προσέξουμε ποιες μετοχές αντιστέκονται στην γενική πτώση και ποιες πιέζονται περισσότερο με πτώσεις χειρότερες του -1,50% και με αυξημένους όγκους (φαινόμενα διανομών).

Η μετοχή της ημέρας : μέχρι πριν μια ώρα θεωρούσαμε την ΕΤΕ που κέρδιζε μεταξύ +0,80% και +1,20% με πολύ μεγάλους όγκους 7 εκατ τεμαχίων που αντιστοιχούν σε τζίρο 24 εκατ ευρώ δηλαδή, στο 40% του συνολικού. Όμως, από τις 3.οο μμ, η ΕΤΕ πιέζεται με δύναμη (με μεγάλους όγκους) φτάνοντας αυτή τη στιγμή στο +0,20%. Γενικά προσέχουμε ιδιαίτερα την ΕΤΕ και προς τα κάτω και κυρίως προς τα πάνω για να ακολουθήσουμε ενδεχόμενη τάση.

Δείχνουν να διανέμονται σήμερα οι ΜΥΤΙΛ , LAMDA, BIO, KOYEΣ και ΚΡΙ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text