Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | HSBC: Ντόμινο επιπτώσεων από την πολιτική μηδενικής Covid του Πεκίνου

HSBC: Ντόμινο επιπτώσεων από την πολιτική μηδενικής Covid του Πεκίνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Όσο η Κίνα επιμένει στην πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην Covid θα επηρεάζεται η εφοδιαστική αλυσίδα σε όλο τον πλανήτη.

Αυτό σημείωσε, μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής στον τομέα της ναυτιλίας της HSBC, Parash Jain, προειδοποιώντας ότι πλέον οι ισορροπίες στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι τόσο λεπτές, ώστε τα περιθώρια λάθος είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

«Η τεράστια σημασία της Κίνας όσον αφορά το παγκόσμιο εμπόριο σημαίνει ότι και η πιο μικρή αναστάτωση στην Κίνα θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού», τόνισε.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχει εντείνει τη στρατηγική της για μηδενική Covid λόγω της πρόσφατης αύξησης κρουσμάτων στη χώρα, και μάλιστα σε βασικές πόλεις-λιμάνια όπως στην Σενζέν, στην Τιανζίν και τη Νίγκμπο, kαθώς και στον βιομηχανικό κόμβο του Ξιάν, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται περιορισμοί στους μεγαλύτερους λιμενικούς κόμβους.

Παρά τον σχετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με πολλά άλλα μέρη στην Ασία, το Πεκίνο επιμένει στην πολιτική μηδενικής Covid.

Η Κίνα διαθέτει την υποδομή για γρήγορη αποσυμφόρηση στα λιμάνια και σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας, είπε ο Jain. Ωστόσο, πρόσθεσε, η διαταραχή που δημιουργήθηκε εξαιτίας της στρατηγικής της απέναντι στον ιό, θα έχει τελικά αντίκτυπο στην άλλη πλευρά του ωκεανού. Συνεπώς, εξήγησε, όσο η Κίνα επιμένει σε αυτή την πολιτική, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι κατά διαστήματα θα παρατηρούνται διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα στη διάρκεια του έτους.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text