Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Pepco: Και επίσημα στην Ελλάδα με θυγατρική η πολωνική "Jumbo"

Pepco: Και επίσημα στην Ελλάδα με θυγατρική η πολωνική "Jumbo"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Pepco: Και επίσημα στην Ελλάδα με θυγατρική η πολωνική "Jumbo"

Πόδι στην Ελλάδα πατάει πλέον και επίσημα η πολωνική "Jumbo", ήτοι η πολυεθνική λιανεμπορική εκπτωτική αλυσίδα, Pepco, η οποία ίδρυσε και επίσημα εταιρεία που πρόκειται να κατευθύνει την επέκταση του δικτύου της επιχείρησης στη χώρα μας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

H Pepco σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας, της Pepco Greece, με στόχο να υλοποιήσει το πλάνο ανάπτυξής της, το οποίο προβλέπει την ταυτόχρονη λειτουργία 12 καταστημάτων, κάτι που είναι προγραμματισμένο για μετά το καλοκαίρι του 2022.

Η εκπτωτική αλυσίδα δραστηριοποιείται στην πώληση ρούχων για όλη την οικογένεια, σε αξεσουάρ μόδας και παιχνίδια, στην πώληση ειδών οικιακού εξοπλισμού και ειδών διακόσμησης.

Ένα από τα πρώτα καταστήματά της αλυσίδας εκ των συνολικά 12 που θα δημιουργηθούν κατά την πρώτη φάση του πλάνου ανάπτυξης θα βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Αττικής. Ταυτόχρονα εκτός από την Αθήνα που θα βρίσκονται τα εν λόγω 12 καταστήματα, η εταιρεία θα διερευνήσει και την προοπτική επέκτασή της στην περιφέρεια της χώρας.

Όπως προβλέπει το επενδυτικό της πλάνο της Pepco θα υλοποιηθεί η μίσθωση ακινήτων σε μακροχρόνια βάση, σε προνομιακές τοποθεσίες της Αττικής, με στόχο τη δημιουργία καταστημάτων επιφάνειας από 350 έως και 650 τ.μ. Η Pepco διατηρεί στρατηγική τοποθέτηση σε πόλεις που υπερβαίνουν τα 20.000 άτομα σε πληθυσμό. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας.

Τζίρος στα 4,12 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021 – 3.504 καταστήματα παγκοσμίως

Ας σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών για τον όμιλο Pepco το 2021 ανήλθε στα 4,12 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 3,5 δισ. ευρώ που ήταν το 2020 με τo EBITDA να κινείται στα 647 εκατ. ευρώ ενισχυμένο κατά 46% - το 2020 ήταν 442 εκατ. ευρώ - σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2021 ο όμιλος Pepco υλοποίησε την εισαγωγή των μετοχών του στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας. Εντός του 2021 εγκαινίασε συνολικά 483 νέα καταστήματα, με το σύνολο του δικτύου του στο τέλος της περασμένης χρονιάς να ανέρχεται παγκοσμίως στα 3.504 καταστήματα, ενώ απασχολούσε περισσότερους από 37.000 υπαλλήλους.

Η παρουσία του στο τέλος του 2021 εντοπιζόταν σε 17 αγορές. Τα καταστήματά της εκτείνονται από την Εσθονία έως την Ιταλία και από την Ισπανία στα δυτικά, τη Βουλγαρία στα ανατολικά. Φέτος το φθινόπωρο διεύρυνε την παρουσία της διεθνώς με την είσοδό της αυστριακή αγορά και επόμενη χώρα στόχος είναι η Γερμανία.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text