Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Πετρέλαιο: Ο καλύτερος Ιανουάριος εδώ και δεκαετίες με την Ουκρανία – «Φωτιά» στις αντλίες καυσίμων

Πετρέλαιο: Ο καλύτερος Ιανουάριος εδώ και δεκαετίες με την Ουκρανία – «Φωτιά» στις αντλίες καυσίμων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι αγορές πετρελαίου άνοιξαν την εβδομάδα εν μέσω της σταθερής παγκόσμιας ζήτησης, αλλά και των συνεχιζόμενων εντάσεων αναφορικά με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα το μπρεντ να οδεύει προς τον καλύτερο Ιανουάριο των τελευταίων 30 ετών.

Ο διεθνής δείκτης αναφοράς ενισχύθηκε κατά 1,1% και αναμένεται να κλείσει έξι εβδομάδες συνεχούς ανόδου, με τις τιμές να πετυχαίνουν τα υψηλότερα επίπεδα από το 2014.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε σχεδόν στα 88 δολ/βαρέλι μετά τα κέρδη 2% την περασμένη εβδομάδα.

Δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί κοντά στην Ουκρανία και υπάρχει ανησυχία ότι η Μόσχα ενδέχεται να διατάξει εισβολή, διακόπτοντας έτσι τις εισροές πετρελαίου. .

Το Σαββατοκύριακο η Μόσχα αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν έχει πει ότι δεν σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία.

Το αργό αυτόν τον μήνα έχει ενισχυθεί καθώς υπάρχει σύσφιξη στις διεθνείς αγορές, με κορυφαίες τράπεζες και αναλυτές να προβλέπουν ότι μπορεί σύντομα να ξεπεράσει τα 100 δολ/βαρέλι.

Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ+ για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Την ώρα που η παγκόσμια δραστηριότητα συνεχίζει να ανακάμπτει μετά το χτύπημα που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, οι αγορές προϊόντων ενισχύονται, συμπεριλαμβανομένης και της βενζίνης. Τα διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο αποκομίζουν ισχυρά κέρδη από την παραγωγή βενζίνης, με τις προοπτικές ζήτησης να σηματοδοτούν ότι η άνοδος αυτή θα συνεχιστεί.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text