Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | JP Morgan: Αγοράστε τράπεζες, Ευρώπη και Αναδυόμενες Αγορές – Σε ποιες μετοχές ποντάρει

JP Morgan: Αγοράστε τράπεζες, Ευρώπη και Αναδυόμενες Αγορές – Σε ποιες μετοχές ποντάρει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
JP Morgan: Αγοράστε τράπεζες, Ευρώπη και Αναδυόμενες Αγορές – Σε ποιες μετοχές ποντάρει

Τα αγαπημένα της trades για το υπόλοιπο του έτους παρουσιάζει η JP Morgan εκτιμώντας πως οι αγορές θα συνεχίσουν να καταγράφουν κέρδη, παρά το ράλι του προηγούμενου διαστήματος αλλά και το πρόσφατο sell-off, την αλλαγή της στάσης της Fed αλλά και την παραλλαγή Όμικρον.

Πιο αναλυτικά, η JP Morgan επισημαίνει την εκτίμησή της ότι υπάρχει περαιτέρω ανοδική πορεία για τις μετοχές, παρά την ισχυρή πορεία από τον Μάρτιο του 2020. Η παραλλαγή Όμικρον αποδεικνύεται πιο ήπια από τις προηγούμενες και ο αρνητικός αντίκτυπος στην κινητικότητα είναι πολύ πιο διαχειρίσιμος. Ουσιαστικά, το σκηνικό της ανάπτυξης είναι πιθανό να παραμείνει υποστηρικτικό και η επιβράδυνση της δραστηριότητας στην Κίνα έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό σταματήσει. Ιδιαίτερα η Ευρωζώνη ξεχωρίζει, με την πρόβλεψη για το πραγματικό ΑΕΠ το 2022 να τοποθετείται στο 4,6% σε ετήσια βάση, πάνω από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 2016. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι περιορισμοί προσφοράς δυνητικά θα ξεπεράσουν το χειρότερο σημείο τους και ότι οι τιμές της ενέργειας θα υποχωρήσουν. Τα αποθέματα είναι πολύ χαμηλά και η αναπλήρωσή τους θα πρέπει να αποτελέσει θετικό καταλύτη για τις αγορές.

Την ίδια στιγμή, η αγορά εργασίας, βασικός "οδηγός" για τους καταναλωτές, παραμένει ισχυρή. Η JP Morgan συνεχίζει να βλέπει άνοδο της κερδοφορίας και πιστεύει ότι οι μέσες προβλέψεις της αγοράς (consensus) για το 2022, θα αποδειχθούν και πάλι πολύ χαμηλές. Συγκεκριμένα, εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή στην Ευρωζώνη θα αυξηθούν φέτος κατά 7,7%, στην Ε.Ε κατά 6,3%, στις ΗΠΑ κατά 8,6%, στις Αναδυόμενες Αγορές κατά 6,5% και σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξηθούν κατά 7,1%.

Σε ό,τι αφορά την αγορά ομολόγων, η αμερικανική τράπεζα σημειώνει ότι τα πιστωτικά spreads εξακολουθούν να έχουν πολύ καλές επιδόσεις. Ο πληθωρισμός και οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να παρουσιάζουν μεγάλο χάσμα, το οποίο θα μπορούσε να κλείσει και από τις δύο πλευρές. Σε περιφερειακό επίπεδο, εκτιμά ότι οι καλύτερες επιδόσεις θα σημειωθούν στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών και στην Κίνα, καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η JPM διατηρούσε προσεκτική στάση για έξι χρόνια.

Σε γενικές γραμμές η αμερικανική τράπεζα δηλώνει overweight για τις αναδυόμενες αγορές καθώς και για τις μετοχές της Ευρωζώνης αλλά και του Ηνωμένου Βασίλειου.  Εκτιμά πως οι πρώτες θα ξεκινήσουν σιγά σιγά να έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις, ενώ η Ευρωζώνη θα ξεχωρίσει λόγω του ότι αποτελεί ένα trade αξίας, ενώ έχει επίσης μεγάλη έκθεση σε κυκλικούς κλάδους και μετοχές, με τα plays αυτά να διαπραγματεύονται σε φθηνά επίπεδα αποτιμήσεων και να αναμένεται να ωφεληθούν από τη σταθεροποίηση που αναμένεται στα spreads της περιφέρειας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ο δείκτης MSCI της Ευρωζώνης θα καταγράψει ράλι 16% από τα τρέχοντα επίπεδα και έως το τέλος του 2022, ενώ στο 11% τοποθετεί τα κέρδη για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Σε ό,τι αφορά την αγορά των ΗΠΑ, τηρεί ουδέτερη στάση καθώς θεωρεί ότι η υπεραπόδοση που σημείωσαν από το ξέσπασμα της πανδημίας οδεύει προς το τέλος της.

Παράλληλα, σε γεωγραφικό επίπεδο, προσθέτει πως οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών αναμένεται να επωφεληθούν το περισσότερο από τη σύσφιξη της πολιτικής της Fed. Μπορεί η σύσφιξη αυτή να θεωρείται παραδοσιακά ως εμπόδιο για τις αναδυόμενες αγορές, ωστόσο η JP Morgan τονίζει πως στην πραγματικότητα, ιστορικά, οι μετοχές τις περιοχής τις περισσότερες φορές που η Fed προχώρησε σε κύκλο αύξησης των επιτοκίων, υπεραπέδωσαν των αναπτυγμένων αγορών. Επίσης, οι αναδυόμενες αγορές έχουν σχετικά μικρότερες ανισορροπίες αυτή τη φορά, εξετάζοντας τους λογαριασμούς τρεχουσών συναλλαγών.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις στην περιοχή, η JP Morgan είναι overweight στις Αναδυόμενες Αγορές έναντι των ανεπτυγμένων αγορών, με προτίμηση στην Κίνα, την Ινδονησία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και την Ταϊλάνδη. Πιστεύει ότι η έμμεση έκθεση στην Κίνα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερος τρόπος τοποθέτησης από την άμεση έκθεση, σε μια σειρά παγκόσμιων κυκλικών κλάδων όπως τα ορυκτά, η αυτοκινητοβιομηχανία και τα εμπορεύματα όπως ο σίδηρος, καθώς και οι περιοχές όπως η Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ότι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, η JPM έχει έκθεση στις εξής μετοχές:

JP Morgan: Αγοράστε τράπεζες, Ευρώπη και Αναδυόμενες Αγορές – Σε ποιες μετοχές ποντάρει

Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη και την περιοχή της Ευρώπης -αλλά και γενικότερα τη στάση της προς μετοχές και κλάδους, η JPM συμβουλεύει τους επενδυτές να παραμένουν επενδεδυμένοι στις μετοχές που έχουν ήδη αποδειχθεί νικητές από τις αρχές τους έτους. Έτσι τηρεί overweight στάση σε Τράπεζες, Ορυκτά, Αυτοκίνητα και Ενέργεια, έναντι των σε αμυντικών κλάδων όπως η Υγεία και η Τεχνολογία.

Επίσης, τις καλύτερες επιδόσεις αναμένεται να σημειώσουν οι κυκλικές μετοχές – οι τράπεζες και ο κλάδος των εμπορευμάτων, καθώς η ανάπτυξη παραμένει πάνω από την τάση και οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται υψηλότερα.

Οι τράπεζες έχουν έντονη συσχέτιση με την πορεία των αποδόσεων των ομολόγων, την υψηλότερη μεταξύ όλων των κλάδων και έτσι θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν καθώς τα επιτόκια κινούνται υψηλότερα.

Σε γενικές γραμμές, οι κυκλικές μετοχές τείνουν να ξεπερνούν τις επιδόσεις των αμυντικών κατά τη διάρκεια περιόδων ανόδου των αποδόσεων.

Τα top picks από την Ευρώπη

δφγ

 

Ελευθερία Κούρταλη

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text