Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | H Citi «επελαύνει» στον… Κόλπο – Μπαράζ προσλήψεων

H Citi «επελαύνει» στον… Κόλπο – Μπαράζ προσλήψεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
H Citi «επελαύνει» στον… Κόλπο – Μπαράζ προσλήψεων

Η Citigroup Inc. ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή του Κόλπου καθώς αναμένει ότι η δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών δημόσιων προσφορών, θα φτάσει σε ένα νέο ιστορικό υψηλό.

«Το 2021 ήταν έτος ρεκόρ, αλλά στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το 2022 θα είναι ακόμα καλύτερο», δήλωσε ο Miguel Azevedo, επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της Citi για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV τη Δευτέρα. «Ενισχύουμε τη θέση μας με προσλήψεις σε όλη την περιοχή. Βρισκόμαστε βασικά στη Σαουδική Αραβία και στο Ντουμπάι και ενισχυόμαστε και στα δύο μέρη».

Η Μέση Ανατολή σημείωσε έκρηξη στις IPO πέρυσι, με το Άμπου Ντάμπι να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις,  καθώς οι κυβερνήσεις της περιοχής προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους μακριά από το πετρέλαιο και να αναζωογονήσουν τις κεφαλαιαγορές τους. Το Ντουμπάι επιδιώκει να κλείσει το χάσμα με το Άμπου Ντάμπι και το Ριάντ φέτος με μια σειρά από προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Με το ισχυρό δέλεαρ από τις μεγάλες δεξαμενές κεφαλαίων της περιοχής, οι τράπεζες της Wall Street από τη Citigroup έως την JPMorgan Chase & Co. και την Goldman Sachs Group Inc. εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να κατακτήσουν μερίδιο αγοράς, ενισχύοντας το προσωπικό τους στις περιοχές αυτές με την ελπίδα να κερδίσουν συμβουλευτικούς ρόλους.

Η Citigroup, η οποία ήταν παρούσα στη Σαουδική Αραβία από το 1955, αποχώρησε το 2004 και έλαβε άδεια επενδυτικής τραπεζικής 13 χρόνια αργότερα, καθώς η χώρα άνοιξε.

Πόλεμος για ταλέντα

Ο Azevedo είπε ότι ο πόλεμος για τα ταλέντα στον τραπεζικό κλάδο  έχει γίνει μείζον ζήτημα και στη Μέση Ανατολή, αλλά ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο κακός όσο πριν. Η Citigroup μπόρεσε να προσελκύσει πόρους τα τελευταία χρόνια, είπε.

«Αν έχετε έναν ισχυρό θεσμό με ισχυρές αξίες, με τη σωστή διαχείριση, τα ταλέντα θα συνεχίσουν να έρχονται σε αυτόν τον κλάδο», είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι εξακολουθεί να είναι μια πολύ ελκυστική βιομηχανία για τα νεαρά ταλέντα και είμαστε θετικοί σε αυτό».

 

Πηγή:ΟΤ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text