Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Δευτ, 31/1/22) σε επίπεδα άνω των 930 μονάδων

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Δευτ, 31/1/22) σε επίπεδα άνω των 930 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική αλλά με επιφυλάξεις θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,15% (στις 934 μονάδες, στις 4.20 μμ) και με καλούς για την εποχή τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), επανέρχεται στην μέση ακριβώς του υψηλά ευρισκόμενου 15νθήμερου εύρους του των 913-957 μονάδων.

Το μειονέκτημα της συνεδρίασης είναι το μαύρο ημερήσιο καντήλι του ΓΔ καθώς το άνοιγμα των 10.35 πμ έγινε στις 937 μονάδες και το τρέχον βρίσκεται στις 934 μονάδες.

Σε γράφημα όμως ημερησίων κλεισιμάτων ο ΓΔ είναι καθαρά bullish (αισιόδοξος) αφού ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται πιο κοντά στο υψηλό τριμήνου των περίπου 950 μονάδων παρά στο χαμηλό ιδίου διαστήματος των 850 μονάδων.

Η σημερινή συνεδρίαση θα καταχωρηθεί σαν θετική – bullish αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 937 μονάδων (+1,40%) και αρνητική αν κλείσει κάτω του κλεισίματος των 928 μονάδων της Παρασκευής.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 88% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή και το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΑΡΑΙΓ και ΕΠΣΙΛ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : (Θα λέγαμε ο κλάδος της ημέρας), είναι ο τραπεζικός με τον ΔΤΡ να σημειώνει άνοδο +2,40% έναντι +1,15% του ΓΔ και να διακινεί το 60% του τζίρου της αγοράς.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι τραπεζικές ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ συν τον ΟΤΕ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει χαμηλά έτους 2022.

Καμία μη-τραπεζική μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα εκτός των ΕΠΣΙΛ και ΑΡΑΙΓ για τις μεγάλες ανόδους τους +6% και +3,50% αντίστοιχα και κυρίως για το ότι βρίσκονται ελάχιστα κάτω από έγκυρη αντίσταση – υψηλό τριμήνου που αν διασπασθεί ανοδικά, παρέχει σήμα μεσοπρόθεσμων αγορών.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text