Αρχική | Οικονομία | Διεθνείς Δείκτες | Βρετανία: Υψηλό εξαμήνου για τη μεταποίηση τον Ιανουάριο

Βρετανία: Υψηλό εξαμήνου για τη μεταποίηση τον Ιανουάριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η μεταποιητική παραγωγή της Βρετανίας αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών τον Ιανουάριο, καθώς οι πιέσεις στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού άρχισαν να υποχωρούν και τα εργοστάσια αντιμετώπισαν τις προκλήσεις της Όμικρον.

Ο μεταποιητικός ΡΜΙ της IHS Markit τόνισε πως ο δείκτης παραγωγής αυξήθηκε στις 54,5 μονάδες τον Ιανουάριο -στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021- έναντι των 53,6 μονάδων τον Δεκέμβριο, υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 53,8 μονάδες.

Τα εργοστάσια προχώρησαν σε προσλήψεις εργαζόμενων με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 11 ετών, ενώ ανέφεραν και κάποια χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων.

"Αν και οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας συνέχισαν να πλήττουν την ανάπτυξη, υπήρχαν ενδείξεις ότι είχαν ξεπεράσει το ανώτατο όριο, ένας παράγοντας που συνέβαλε σε μια ελαφρά χαλάρωση του πληθωρισμού”, τόνισε η IHS Markit.

Η χαλάρωση των πιέσεων των τιμών θα είναι ευπρόσδεκτη από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες, εξαιτίας των ανησυχιών για τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο ΡΜΙ διαμορφώθηκε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 57,3 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 57,9 μονάδες τον Δεκέμβριο, κάτι που αντιπροσωπεύει τη χαμηλότερη αύξηση των νέων παραγγελιών από τον Φεβρουάριο του 2021 καθώς και ταχύτερες παραδόσεις από τους προμηθευτές, ένας παράγοντας που πιέζει τον δείκτη καθώς σε φυσιολογικές συνθήκες αποτελεί ένδειξη πλεονάζουσας χωρητικότητας.

Η οικονομία της Βρετανίας ανέκτησε το προ κρίσης μέγεθος της τον Νοέμβριο, και πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι συρρικνώθηκε κατά 0,5% τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν μια αύξηση των κρουσμάτων έπληξε τη φιλοξενία και το προσωπικό των γραφείων έπρεπε να δουλεύει απομακρυσμένα.

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text