Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσεγγίζει σήμερα (Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022) με ορμή τα ψηλά των 950 μονάδων

Ο ΓΔ προσεγγίζει σήμερα (Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022) με ορμή τα ψηλά των 950 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,30% (στις 948 μονάδες, στις 4.25 μμ) και με καλό όγκο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ξανανεβαίνει στις 950 μονάδες και πλησιάζει σε απόσταση 0,9% το υψηλό κλείσιμο έτους των 957 μονάδων.

Η τάση της αγοράς έχει σχεδόν αποκατασταθεί σε ανοδική και το επόμενο που περιμένουμε είναι τα νέα υψηλά έτους άνω των 957 μονάδων και στην συνέχεια την κατάκτηση του ορόσημου των 1000 μονάδων.

Απέναντι στην αισιοδοξία μας στέκονται οι κύριοι ξένοι δείκτες οι οποίοι παρουσιάζουν κατά μέσον όρο πλευρική εικόνα με τους κεντρο-βορειοευρωπαικούς δείκτες να βρίσκονται στη μέση του εξάμηνου εύρους τους και τους αμερικανικούς στο κάτω 1/3 της εξάμηνης οριζόντιας ζώνης. Έτσι η ανοδική τάση του ΓΔ δεν διαθέτει πλήρεις επιβεβαιώσεις από αντίστοιχη ανοδική τάση των ξένων δεικτών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 950 μονάδες με τζίρο άνω των χθεσινών 83 εκατ, το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση αγοράζοντας σε τιμές κλεισίματος 1000 ΑΡΑΙΓ και 700 ΒΙΟ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 3 μετοχές, οι ΒΙΟ, ΑΡΑΙΓ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΚΟΥΕΣ, που σημειώνει μεγάλη πτώση -3,20%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι δύο, αυτές που θέλουμε να αγοράσουμε και που δίνουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή των αγκιστριών τους, και είναι η ΒΙΟ (+4,60% με 240 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) και η ΑΡΑΙΓ (+3,53% με 170 χιλ τεμ).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΥΡΩΒ με στροφέα τα 1,015 ευρώ, ΟΠΑΠ 13,9 και ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 15,95 ευρώ.

Οδηγός της σημερινής κούρσας είναι και πάλι ο τραπεζικός τομέας με τον ΔΤΡ να σημειώνει νέα υψηλά έτους με μεγάλη άνοδο +2,40% και με τζίρο αντιστοιχούντα στο 60% του συνολικού.

Η ΚΟΥΕΣ σημειώνει μεγάλη πτώση -3,20% η οποία ουσιαστικά είναι άνοδος +2,60% καθώς σήμερα έγινε η αποκοπή του γιγάντιου μερίσματος 5,80% επι της χθεσινής τιμής (καθαρό μετά φόρων).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text