Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεργασία και ολοκλήρωση έργου για το Χρηματιστήριο Κύπρου

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεργασία και ολοκλήρωση έργου για το Χρηματιστήριο Κύπρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεργασία και ολοκλήρωση έργου για το Χρηματιστήριο Κύπρου

Την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου συνεργασίας που είχε ως αποτέλεσμα τη συμμόρφωση του Χρηματιστηρίου Κύπρου στον Κανονισμό Settlement Discipline από την 1η Φεβρουαρίου 2022 και τη διαμόρφωση υποδομής σε συμμόρφωση στον κανονισμό CSDR για την πλήρη υποστήριξη υπηρεσιών Investor CSD, ανακοίνωσαν ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΑΤΗΕΧGroup) και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει εργαστεί μαζί με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου προκειμένου να αναβαθμίσει την προσφερόμενη πλατφόρμα Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης που χρησιμοποιούν και οι δύο Οργανισμοί ως μέρος της Κοινής Πλατφόρμας, καθώς και έχει συνεισφέρει με την τεχνογνωσία του αναφορικά με θέματα συμμόρφωσης και επιχειρησιακής λειτουργίας που προκύπτουν από τους νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Πέραν από τον ρόλο του ως Issuer CSD το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) θα μπορεί πλέον να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του μέσω της λειτουργικότητας Investor CSD που υποστηρίζει διακανονισμό, καταχώριση και διαχείριση τίτλων για dual-listed και αλλοδαπές αξίες. Η υποστήριξη των dual-listed ΕΜΤΝ της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί μια πρώτη απτή εφαρμογή.

Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε: «Η μακροχρόνια συνεργασία με το ΧΑΚ η οποία σηματοδοτήθηκε από την έναρξη της Κοινής Πλατφόρμας το 2006, συνεχίζει να παρέχει νέες αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες για το συνεργάτη μας και το ATHEX CSD. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε παράσχει με επιτυχία την τεχνολογική υποδομή και συνεργαστήκαμε στενά στο στόχο για συμμόρφωσή του στον SDR και στην εκκίνηση των Investor CSD υπηρεσιών που επιτρέπουν τη διαμόρφωση συνδέσμων για βέλτιστη εξυπηρέτηση της Κυπριακής Κεφαλαιαγοράς».

Ο κ. Μαρίνος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών από το 2006 έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα παραγωγική και εποικοδομητική. Τα δύο Χρηματιστήρια έχουν ανταλλάξει εμπειρίες στο πέρασμα των χρόνων και ενώνουν δυνάμεις για να ανταποκρίνονται στο νέο κανονιστικό και ρυθμιστικό περιβάλλον, καθώς επωφελούνται από τις οικονομίες κλίμακος και συνέργειες. Η εξειδίκευση και οι τεχνολογικές υποδομές του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουν καταστεί πολύτιμες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, προκειμένου να εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που ήδη παρέχει αλλά και να επεκτείνεται σε νέους τομείς και υπηρεσίες».

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text