Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αφού ξεπέρασε σήμερα (Τετ, 2.2.22) τις 950 μονάδες, πλησιάζει τώρα το υψηλό έτους των 957 μονάδων

Ο ΓΔ αφού ξεπέρασε σήμερα (Τετ, 2.2.22) τις 950 μονάδες, πλησιάζει τώρα το υψηλό έτους των 957 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,60% (στις 953 μονάδες, στις 4.10 μμ) και με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζει παρά 4 μονάδες το υψηλό έτους των 957 μονάδων το οποία αν διασπάσει ανοδικά σε τιμή κλεισίματος, τότε θα έχει το δικαίωμα να στοχεύσει κατά του φρουρίου των 1000 μονάδων.

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά εκτός ενός σημαντικού παράγοντα , των ξένων δεικτών οι οποίοι δεν έχουν την ανοδικότητα του ΓΔ παρά χαρακτηρίζονται από κάποια κόπωση αφού κινούνται επί 8 μήνες πλευρικά ενώ έχουν ανακτήσει μέχρις στιγμής κατά μέσον όρο την μισή γεναριάτικη διόρθωση την οποίαν τείνει ο ΓΔ τείνει να ανακτήσει ολοσχερώς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό έτους των 957 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 88% σε 92% αγοράζοντας 500 ΔΕΗ και 4000 ΕΥΡΩΒ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΛΑΜΔΑ, ΙΝΛΟΤ, ΕΥΡΩΒ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι η ΕΥΡΩΒ που διασπά το δεύτερο αγκίστρι της των 1,016 ευρώ με μεγάλη άνοδο +3% και αρκετούς όγκους 5,2 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Μόνον η ΕΥΡΩΒ δίνει σήμερα σήματα αγορών και μάλιστα όχι κανονικά (με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης) αλλά με ανοδική διάσπαση αγκιστριού.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου οι, ΚΡΙ με στροφέα τα 8,58 ευρώ, η ΠΕΙΡ με στροφέα το 1,51 ευρώ και ο ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 15,85 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΕΥΡΩΒ, ΑΡΑΙΓ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ και ΒΙΟ και καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Ολες σχεδόν οι καμιά δεκαπενταριά εμπορεύσιμες μετοχές που σήμερα σημειώνουν αξιόλογες ανόδους άνω του +1,50% (εκτός των ΑΡΑΙΓ και ΕΥΡΩΒ) απλά αντιδρούν από σχετικά χαμηλά επίπεδα (πχ -10% από την κορυφή) που δημιούργησε η Γεναριάτικη διόρθωση. Με άλλα λόγια η σημερινή συνεδρίαση είναι μάλλον αντίδρασης στην γεναριάτικη διόρθωση παρά έναυσμα για ένα νέο ανοδικό κύμα.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text