Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Εν μέσω ανησυχιών, νέο "υψηλό κλείσιμο" για τον Γενικό Δείκτη - "Glorious Day" για το Χαρτοφυλάκιο του "απόλυτου συστήματος": +94,05% η απόδοση!

Εν μέσω ανησυχιών, νέο "υψηλό κλείσιμο" για τον Γενικό Δείκτη - "Glorious Day" για το Χαρτοφυλάκιο του "απόλυτου συστήματος": +94,05% η απόδοση!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

“Glorious Day”, στην εταιρία μας, χαρακτηρίζουμε τις μέρες κατά τις οποίες, η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου μας (δηλαδή του απόλυτου συστήματος), αυξάνεται με ποσοσό ίσο ή μεγαλύτερο του +2,0%. (Για τις μέρες που πέφτει -2,0% -λίγες τέτοιες υπήρξαν- δεν τις χαρακτηρίζουμε, επειδή τις μέρες εκείνες …δε μιλιόμαστε).

Σήμερα ήταν μία ακόμη “glorious day”. Το Χαρτοφυλάκιό μας, ανέβηκε κατά 3,14% (δείτε εδώ) και το κέρδος του έφτασε πλέον στο +94,05%. Στο υψηλότερο επίπεδο που βρέθηκε ποτέ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι, η μέση ετήσια απόδοσή του, φτάνει στο 25,16%! Είναι μία απόδοση εντυπωσιακή, η οποία επιτρέπει τον διπλασιασμό του μεγέθους του, κάθε τρία χρόνια.

Δηλαδή, στις 26/2/2019, ξεκινήσαμε με € 10.000. Μεθαύριο που κλείνουμε τρία χρόνια, ευχόμαστε να βρίσκεται στα € 20.000 (ήδη βρίσκεται στα € 19.405). Αν κατορθώσουμε να συνεχίσουμε την ίδια απόδοση, μετά από τρία ακόμη χρόνια, θα βρίσκεται στα € 40.000. Αν συνεχίζουμε την ίδια απόδοση, μετά από 6 χρόνια, θα βρίσκεται στα € 80.000. Και, με βάση τους (αυτόματους) υπολογισμούς, αν κατορθώνουμε να διατηρούμε αυτή την απόδοση μέσα στα χρόνια, στο τέλος της 15ετίας που έχουμε θέσει ως στόχο, θα βρίσκεται στα € 289.690! (δείτε εδώ).

Κάποιος θα πει ότι σας κοροϊδεύουμε. Όχι, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν! Απλά, μέσα από το “απόλυτο σύστημα” και το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, προσπαθούμε να περάσουμε μία νέα λογική, σ’ αυτό το ταλαιπωρημένο (και λεηλατημένο) επενδυτικό κοινό. Τη λογική της επενδυτικής πειθαρχίας, της εφαρμογής ενός απλού συστήματος συναλλαγών και της μακροχρόνιας θεώρησης του Χρηματιστηρίου, ως μίας σοβαρής και μελετημένης ενασχόληση ζωής και όχι ως μία ενασχόληση του χαβαλέ, όπου διαβάζουμε αριστερά και δεξιά για το “τί χαρτιά θα παιχτούν σήμερα” ή “πώς θα αγοράσουμε σήμερα Δευτέρα, για να πουλήσουμε την Παρασκευή”.

Και όσοι παρακολουθείτε το Χαρτοφυλάκιο στα τελευταία χρόνια -και είστε πολλοί που το παρακολουθείτε και είστε και πολλοί που ακολουθείτε τα σήματά του και τις κινήσεις του- αντιλαμβάνεστε πως, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνέπεια, δεν έχουμε κάνει ουσιώδη λάθη και ότι, αυτό που σας υποσχόμαστε σε επίπεδο αλλαγής θεώρησης του Χρηματιστηρίου και της εφαρμογής του στη ζωή σας, σας το δίνουμε.

 

Μεθαύριο, στις 26/2/2022, το χαρτοφυλάκιο θα κλείσει 3 χρόνια ζωής. Ακόμη και εάν μέχρι τότε δεν έχουμε “ανέβει” στο +100%, θα σας εξηγήσουμε γιατί, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουμε διασφαλίσει ως “μίνιμουμ” μακροχρόνιας επίδοσης το 20,0%, ενώ, καθώς -όπως έχουμε κουραστεί να λέμε- μόλις τώρα έχει ξεκινήσει η μακροχρόνια άνοδος της αγοράς, το 25,16% που καταγράφουμε σήμερα, είναι πολύ πιθανό να το ξεπεράσουμε.

 

Παράλληλα, θα αναλύσουμε καλύτερα, το πιο ωραίο απ’ όλα: Τον τρόπο που κινείται και που, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε, μεγεθύνεται το “χαρτοφυλάκιο σταθερών μηνιαίων καταβολών”.

 

Προς το παρόν, ας δούμε την αγορά. Η οποία πραγματοποίησε νέο υψηλό κλείσιμο από το Δεκέμβριο του 2014. Και η οποία, με τη βοήθεια των τραπεζών, κινείται πλέον προς τις 1.000 μονάδες.

Οι τράπεζες, όπως αναλυτικά εξηγούμε επί περισσότερο από ένα χρόνο, θα συνεχίσουν να αποτελουν το “ισχυρό χαρτί” της χρηματιστηριακής αγοράς.

 

Ως εδώ είναι τα καλά νέα και οι χαρμόσυνες αντιδράσεις μετά από μία “glorious day”.

Το αρνητικό και οι κίνδυνοι εντοπίζονται στα επιτόκια. Τόσο στη spot αγορά (2,448% το 10ετές), όσο και στις προβλέψεις (5,50% τον Μάρτιο του 2023) (δείτε εδώ). Είναι ένας κίνδυνος που προέρχεται από τον πληθωρισμό, την αλλαγή της στάσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του υψηλότατου δανεισμού της χώρας και του πολιτικού προβλήματος που σταδιακά δημιουργείται στη χώρα, που θα μας ταλαιπωρήσει και που, πιθανόν, να μας προκαλέσει προβλήματα.

 

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά και την πορεία του απόλυτου συστήματος για να εντοπίσουμε, όπως γίνεται πάντα, τους κινδύνους, όταν αυτοί θα εμφανιστούν.

 

 

Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για το “απόλυτο σύστημα”:

 

Κατ’ αρχάς, δείτε τον “πίνακα σημάτων” του απόλυτου συστήματος, εδώ.

 

Τιμή ΓΔ: 960,32

Τιμή ΚΜΟ-200: 899,78 (Απόσταση μεταξύ των δύο καμπυλών: 6,30%. Παρατηρήστε το πόσο αργά κινείται πλέον η καμπύλη του ΚΜΟ-200. Όπως είχαμε εξηγήσει, αυτό συμβαίνει λόγω της συσσώρευσης που επί ένα χρόνο είχε δημιουργηθεί στα επίπεδα των 890-910 μονάδων).

 

Μέσος Όρος Τιμής ΓΔ κατά τις 30 τελευταίες συνεδριάσεις: 933,84 μονάδες

Μέσος Όρος ΚΜΟ-200 κατά τις 30 τελευταίες συνεδριάσεις: 895,96 μονάδες

 

Ημέρες που ο ΓΔ βρίσκεται πάνω από τις 900 μονάδες: 26 (ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και πολλά χρόνια)

Ανοδικές Συνεδριάσεις εντός του 2022: 17

Πτωτικές Συνεδριάσεις εντός του 2022: 10

 

Μέσος όρος αξίας συναλλαγών 2021: € 70,2 εκατομμύρια

Μέσος όρος αξίας συναλλαγών Ιαν 2021: € 77,3 εκατομμύρια

Μέσος όρος αξίας συναλλαγών Φεβ 2021: €85,4 εκατομμύρια

 

Υψηλό 20 ημερών: 960,32 (το σημερινό)

Χαμηλό 20 ημερών: 913,36 (στις 25/1/2022).

 

Όλα τα στοιχεία είναι θετικά. Εκ πρώτης όψεως, δεν υπάρχει κάποια ανησυχία. Παραμένουμε σ’ αυτή την πρώτη όψη. Τη χαιρόμαστε μέχρι να …τελειώσει. Προβλήματα υπάρχουν, θα εμφανιστούν σε κάποια στιγμή, όπως συμβαίνει πάντα. Προς το παρόν όμως, η αγορά κινείται στην ανοδική ρότα, που είναι φυσιολογική στην περίοδο που διανύουμε.

 

 

Περιμένουμε, τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τον πληθωρισμό στην Ελλάδα και το τί θα απογίνει με τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, τις μέρες μετά τη λήξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Να διαβάσετε αύριο το πρωί δύο άρθρα που θα δημοσιεύσουμε: α) Τί σημαίνει η υπέρβαση των € 1,40 για τη μετοχή της ΑΛΦΑ και β) Πώς μπορείτε, σήμερα, να λειτουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”.

 

Καλό σας βράδυ.

 

Γιάννης Σιάτρας


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text