Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Δίψα για μετοχές! - Τι θα φέρει η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και ποιες μετοχές θα πρωταγωνιστήσουν

Δίψα για μετοχές! - Τι θα φέρει η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και ποιες μετοχές θα πρωταγωνιστήσουν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η εκπληκτική πορεία των τραπεζών, έχει ανοίξει την όρεξη των επενδυτών, που εστιάζουν τώρα και στις μετοχές που έχουν μείνει πίσω.

Η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος δεν είναι κάτι άγνωστο στις αγορές.

Το 2022 ξεκίνησε με την άνοδο των τραπεζικών μετοχών και ελάχιστες άλλες μετοχές να ακολουθούν.

Το +30% του τραπεζικού κλάδου, βελτιώνει την αγοραστική δύναμη των χαρτοφυλακίων καθώς και την επενδυτική ψυχολογία.

Τα κέρδη από τις τράπεζες αναμένεται να πάνε και στις άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με αρκετά στελέχη της αγοράς να σημειώνουν πως ένας μεγάλος αριθμός μετοχών του FTSE 25 έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίουο 2022 φάνηκε μία τάση διάχυσης.

Από τη μία τα πακέτα που γίνονται σε πολλές μετοχές και από την άλλη η άνοδος σε μετοχές όπως Aegean, Titan, Jumbo και κάποια μικρομεσαία, είναι μία πρώτη αποτύπωση των διαθέσεων των επενδυτών.

Η ανάπτυξη που αναμένεται για φέτος στη χώρα, η πορεία του τουρισμού, οι συμφωνίες που ανακοινώνονται, αλλά και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται από ένα σημαντικό αριθμό εταιρειών δεν αφήνουν αδιάφορους τους επενδυτές.

Στον ασφαλιστικό κλάδο το deal της Ευρωπαϊκής Πίστης και η δημόσια πρόταση σε υψηλό τίμημα τραβάει υψηλότερα τις εισηγμένες του κλάδου.

Η ανακοίνωση της Αλουμύλ, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και το ρεκόρ τζίρου το 2021, δείχνει ότι η Ελλάδα εξάγει, αλλά έρχεται να υπενθυμίσει και τα καλά εννεάμηνα.

Μαζί με την Αλουμύλ έντονα ανοδικά κινήθηκε και η Βιοκαρπέτ, καθώς η θυγατρική της Εxalco, έχει παρόμοια δραστηριότητα με την Αλουμύλ.

Κόστος δανεισμού και ενεργειακό κόστος

Μπορεί κάποια στελέχη της αγοράς να ανησυχούν από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, αλλά οι δηλώσεις της Christine Lagarde, η οποία δε φαίνεται να έχει την ίδια βιασύνη με τους αξιωματούχους της FED, λειτούργησαν κάπως καθησυχαστικά.

Ουσιαστικά η επικεφαλής της ΕΚΤ, φαίνεται να πιστεύει πως ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί και πως δεν θέλει να αυξήσει τα επιτόκια, γιατί θα πλήξει μία τέτοια κίνηση την ανάπτυξη χωρίς να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό.

Το ενεργειακό κόστος συνεχίζει να αποτελεί πονοκέφαλο και να επηρεάζει τα αποτελέσματα των εισηγμένων, αλλά αν στους επόμενους μήνες υπάρξει αποκλιμάκωση θα βελτιωθούν σημαντικά και τα περιθώρια ανόδου πολλών μετοχών.

Στην παρούσα φάση, οι επενδυτές βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και θεωρούν πως θα υπάρξουν καλά νέα στο μέλλον, που θα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τις τιμές των μετοχών.

 

Πηγή:bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text