ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ και ΟΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ και ΟΕΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ και ΟΕΕ

 

(Σύμβολο: ΑΤΡΑΣΤ) Ιδρύθηκε το έτος 1987 ως ΕΠΕ και μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία το 1991. Εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά στις 2 Αυγούστου 2008. Αντικείμενο της εταιρίας είναι η διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης χαρτοφυλακίων επενδύσεων και η παροχή επενδυτικών συμβουλών. Από το 2017 διαθέτει θυγατρική στο Λουξεμβούργο.

Η εταιρία διαχειρίζεται 13 χαρτοφυλάκια Αμοιβαίων Κεφαλαίων (εδώ). O μέσος όρος των υπό διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, την 30/6/20221, ήταν  € 267 εκατομμύρια, έναντι € 229 εκατομμυρίων, στις 30/6/2020. Παράλληλα, η εταιρία διαχειρίζεται και το χαρτοφυλάκιο της Alpha Trust - Ανδρομένδα ΑΕΕΧ. Κατά το α’ εξάμηνο του 2021, τα έσοδα της εταιρίας έφτασαν στα € 2,916 εκατομμύρια και προέρχονταν, κατά 65,0% από τη διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, κατά 31,3% από τη διαχείριση κεφαλαίων ιδιωτών πελατών και κατά 3,8% από λοιπά έσοδα. Σε κάθε περίπτωση, με βάση τα κεφάλαια που, η εταιρία, αναφέρει ότι διαχειρίζεται, τα έσοδά της χαρακτηρίζονται ως χαμηλά.

Με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την 25/10/2021, η εταιρία θα υποβάλει αίτηση για μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου (εδώ).

 

Άποψη: Οι επιδόσεις της εταιρίας εξαρτώνται: α) Από την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών που δραστηριοποιείται. β) Από την ικανότητά της στον τομέα της διαχείρισης και της παροχής επενδυτικών συμβουλών, αφού η επιτυχία της στον τομέα αυτόν, προσδιορίζει τα έσοδά της, αλλά και την ικανότητα προσέλκυσης νέων πελατών.

Είναι σαφές ότι, αν οι αγορές (και ιδίως η ελληνική αγορά) κινηθούν ανοδικά στα επόμενα χρόνια, η εταιρία θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει πολύ υψηλότερα έσοδα. Αυτό θα έχει επίπτωση στην τιμή της μετοχής της, η οποία όμως. λόγω της φύσης της δραστηριότητας της εταιρίας, διαχρονικά, θα εμφανίζει σημαντικές διακυμάνσεις. Για το λόγο αυτό, θα χαρακτηρίζαμε τη μετοχή ως “αρκετά υψηλού κινδύνου”, η οποία όμως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, βρίσκεται σε θετική φάση.

Είμαστε θετικοί για τη μετοχή, πολύ περισσότερο μάλιστα, αν προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μετάταξή της στην Κύρια Αγορά.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ. Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης της πορείας του Γενικού Δείκτη και της μετοχής, εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text