CAIRO MEZZ PLC

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CAIRO MEZZ PLC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAIRO MEZZ PLC

 

(Σύμβολο: ΚΑΙΡΟΜΕΖ) Ιδρύθηκε το 2020, με σκοπό τη διακράτηση ομολογιών που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της τιτλοποίησης Cairo από την Eurobank, και έχει ως έδρα την Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 μετονομάστηκε από Mairanus Limited σε Cairo Mezz Plc και μετατράπηκε σε δημόσια εταιρία περιορισμένης ευθύνης. Εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 29 Σεπτεμβρίου 2020. Η κύρια δραστηριότητά της είναι η κατοχή και διαχείριση του 75% των ομολογιών ενδιάμεσης εξασφάλισης -ποσοστό αποτελούμενο αποκλειστικά από ομολογίες Σειράς Β2- και του 44,9% των ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης -ποσοστό αποτελούμενο αποκλειστικά από ομολογίες σειράς Γ2- οι οποίες εκδόθηκαν λόγω τιτλοποίησης απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η Eurobank Holdings εισέφερε ομολογίες στην εταιρία έναντι έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρία. Οι μετοχές αυτες αποδόθηκαν στους μετόχους της Eurobank holdings στο πλαισιο της μειωσης σε είδος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η Fairfax Financial Holdings Limited απέκτησε 102.087.906 μετοχές της εταιρίας που αντιστοιχούν σε ποσοστό 33,02% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της. (εδώ)

 

Άποψη: Η κερδοφορία της εταιρίας, εξαρτάται από τον βαθμό εισπραξιμότητας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επί των οποίων έχουν εκδοθεί οι ομολογίες που έχει στο χαρτοφυλάκιο της. Αυτή η εταιρία είναι μια ειδικού τύπου εταιρία και η διακράτηση της μετοχής θα ενέχει υψηλό ρίσκο και μεταβλητότητα. Η πορεία των εσόδων και των κερδών, μπορεί να εκπλήξει, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας και η άνοδος των τιμών των ακινήτων, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλό βαθμό εξυπηρέτησης των δανείων που καλύπτονται από τις διακρατούμενες ομολογίες. Σημειώνουμε βέβαια ότι, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει σχετική εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις, αλλά ούτε και σε παρόμοιες εταιρίες.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ. Είμαστε ουδέτεροι για τη μετοχή. Εν τούτοις, μας κάνει θετική εντύπωση η πορεία της μετοχής, αλλά και ο αξιοσημείωτος όγκος συναλλαγών. Δείτε την πορεία της μετοχής, εδώ.


Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text