PHOENIX VEGA MEZZ PLC

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
PHOENIX VEGA MEZZ PLC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PHOENIX VEGA MEZZ PLC

 

(Σύμβολο: ΦΒΜΕΖΖ) Ιδρύθηκε το 2020, με έδρα στη Λευκωσία της Κύπρου και μοναδικό μέτοχο την Πειραιώς Financial Holdings. Στις 21 Ιουλίου 2021 μετονομάστηκε σε Phoenix Vega Mezz PLC και μετατράπηκε σε δημόσια εταιρία περιορισμένης ευθύνης. Εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 12 Αυγούστου 2021. Κύρια δραστηριότητά της είναι η κατοχή και διαχείριση ομολογιών μεσαίας και χαμηλής εξασφάλισης, οι οποίες εκδόθηκαν λόγω τιτλοποίησης απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Κυριότερες εξελίξεις: Την 17 Αυγούστου 2021, οι μετοχές της εταιρίας, εισήχθησαν στην σύνθεση του “Δείκτη Τιμών Εναλλακτικής Αγοράς”, με συντελεστή στάθμισης 100% (εδώ). Τον Ιούλιο 2020 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του Χαρτοφυλακίου Phoenix από την Πειραιώς Financial Holdings στην ιρλανδική εταιρία ειδικού σκοπού Phoenix, εδώ.

 

Άποψη: Η λειτουργία της εταιρίας έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες και τους ίδιους κινδύνους με την CAIRO MEZZ PLC. Η ικανότητα της, να παράξει κέρδη βασίζεται στην εισπραξιμότητα των δανείων, τα οποία έχουν τιτλοποιηθεί σε ομόλογα και βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της. Μας προκαλεί (θετική) εντύπωση η πορεία της μετοχής, η οποία, από την έναρξη της διαπραγμάτευσης, η μετοχή έχει κερδίσει 59,2% (με στοιχεία της 10/2/2022). Είμαστε ουδέτεροι για τη μετοχή, αν και εκτιμούμε ότι, λόγω της θετικής οικονομικής συγκυρίας, η εταιρία μπορεί να πετύχει υψηλές επιδόσεις.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text