Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση κοντά στο -3% κινδυνεύει να διασπάσει καθοδικά σήμερα, Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022, κρίσιμες στηρίξεις

Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση κοντά στο -3% κινδυνεύει να διασπάσει καθοδικά σήμερα, Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022, κρίσιμες στηρίξεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δραματική είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ, όπως και όλοι οι ευρωπαικοί δείκτες, κάτω από τον φόβο της μεγάλης παγκόσμιας ανόδου των επιτοκίων προς αναχαίτιση του πληθωρισμού και κυρίως, λόγω της απειλής στρατιωτικής σύρραξης στην Ουκρανία, σημειώνει μεγάλη πτώση, -2,75% (στις 944 μονάδες, στις 4.20 μμ) ενώ πριν δυο ώρες είχε φτάσει και μέχρι τις 936 μονάδες (-3,50%). Ο τζίρος είναι εμφανώς αυξημένος με πρόβλεψη στα 140 εκατ (συμπεριλαμβανομένων και των 20 εκατ των πακέτων της ΕΥΠΙΚ), ενώ μερικοί ευρωπαϊκοί δείκτες όπως ο DAX και ο ΑΕΧ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις γύρω στο -2,5% ενώ πρίν δυο ώρες είχαν και αυτοί βρεθεί στο -3,50%. Οι τρίμηνες-εξάμηνες στηρίξεις των ευρωπαϊκών δεικτών (εκτός του ΑΕΧ Ολλανδίας) κρατιούνται ακόμη ανέπαφες αλλά κινδυνεύουν άμεσα.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την σημερινή μεγάλη πτώση καθώς ο εν λόγω δείκτης κινείται ακόμα πάνω από την κυλιόμενη στήριξή του των 939 μονάδων και πάνω από τον μέσον άξονα των 942 μονάδων του μηνιαίου εύρους. Ωστόσο, εμείς θα προχωρήσουμε σε πολύ μικρές προστατευτικές πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 960 μονάδων (-1%), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 94% σε 86% πουλώντας όλες τις θέσεις του στις βαλτωμένες  ΠΛΑΚΡ και ΣΑΡ.

Μετοχές

Μόνον δυο μετοχές, οι ΕΥΠΙΚ και ΕΛΛΑΚΤ, από τις 60 που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή σε θετικό έδαφος ενώ από τις πτωτικές σχεδόν οι μισές χάνουν περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΕΥΠΙΚ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +15,70% με 2,45 εκατ τεμάχια σε νέα υψηλά, στα 7,8 ευρώ όπου συμφωνήθηκε ότι θα γίνει η εξαγορά της από τον γερμανικό όμιλο ΑΛΛΙΑΝΖ και πιθανότατα η έξοδός της από το χρηματιστήριο.

Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι πρώτον, η μεγάλη πτώση των τραπεζών ΔΤΡ -3,8% η οποία όμως φαίνεται μικροσκοπική μπρος στην τεράστια άνοδο +30% από αρχές του έτους και δεύτερον, οι μεγάλες σημερινές διανομές σε πολλές μετοχές όπως στις, ETE, ΠΕΙΡ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ ,ΜΟΗ, ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ, ΕΛΧΑ.

Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 950 μονάδες (-2,20%) , τότε θα έχουμε κάποια ελπίδα να αποφευχθεί μια άμεση βύθιση της αγοράς.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text