Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 236 | MYTILINEOS: Αναζήτηση νέων τομέων δραστηριοποίησης

MYTILINEOS: Αναζήτηση νέων τομέων δραστηριοποίησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
MYTILINEOS: Αναζήτηση νέων τομέων δραστηριοποίησης

 

 

 

 

 

 

MYTILINEOS

Αναζήτηση νέων τομέων δραστηριοποίησης

Η Mytilineos, εκτός απροόπτου, θα αναλάβει το έργο του “έξυπνου” οδοφωτισμού του Δήμου Αθηναίων, προϋπολογισμού 53,6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοφωτισμού της χώρας, που θα αναβαθμίσει εντελώς την εικόνα της Αθήνας. Μετά την απόρριψη της τεχνικής προσφοράς της δεύτερης εταιρίας που συμμετέχει στο διαγωνισμό, το έργο περνά στην επόμενη φάση που περιλαμβάνει το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της Mytilineos.(εδώ)

Το οικονομικό μέγεθος του έργου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως “μικρό” για έναν Όμιλο του επιπέδου δραστηριοποίησης της Mytilineos. Όμως, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι διαρκείς κινήσεις και αναζητήσεις για τη δραστηριοποίηση του Ομίλου σε νέους τομείς και μάλιστα σε έργα μακροχρόνιας διάρκειας, συμπληρωματικών προς τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Η επιτυχία στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, θα καθορίσει την ανάπτυξη του Ομίλου στην επόμενη δεκαετία και την ικανότητά του να αποφεύγει τις διακυμάνσεις των μεγεθών που, συχνά, προκαλούν άλλες δραστηριότητές του.

Όμως, το “μεγάλο” γεγονός για τον Όμιλο, κατά τη διάρκεια του 2022, είναι η έναρξη της λειτουργίας της μεγάλης ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στη Βοιωτία, ισχύος 826 MW και κόστους επένδυσης € 300 εκατομμυρίων. Θα πρόκειται για τον αποδοτικότερο και πλέον σύγχρονο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη (εδώ). Η νέα μονάδα θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει όλες τις ανάγκες του εργοστασίου αλουμινίου και να στηρίξει την εθνική ενεργειακή μετάβαση. Η διοίκηση, αναμένει πως -αν δεν υπάρξει κάποια συνταρακτική εξέλιξη εντός του έτους- θα διπλασιάσει τα μεγέθη της σε σχέση με το 2019 (πωλήσεις € 2.256 εκατ. και κέρδη € 147,6 εκατομμύρια). Διαβάστε εδώ, σχετικές δηλώσεις του κ. Ε. Μυτιληναίου.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text