Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 237 | MEVACO: Η ζήτηση για έργα ΑΠΕ θα ενισχύσει τη δραστηριότητα της εταιρίας

MEVACO: Η ζήτηση για έργα ΑΠΕ θα ενισχύσει τη δραστηριότητα της εταιρίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
MEVACO: Η ζήτηση για έργα ΑΠΕ θα ενισχύσει τη δραστηριότητα της εταιρίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEVACO

 

Η ζήτηση για έργα ΑΠΕ θα ενισχύσει τη δραστηριότητα της εταιρίας

 

Προϋποθέσεις για τη διανομή ικανοποιητικού μερίσματος το 2022 έχουν δημιουργηθεί για την εταιρία μεταλλικών κατασκευών Mevaco, μετά τις ισχυρές περυσινές οικονομικές της επιδόσεις και τις προοπτικές που διανοίγονται τόσο στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όσο και στις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (εδώ).

Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην παραγωγή μεταλλικών αντικειμένων για βιομηχανική παραγωγή, στην κατασκευή κινούμενων και σταθερών βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων καθώς και στην εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ήδη έχει ξεκινήσει και πρόκειται να διογκωθεί στο άμεσο μέλλον, η εκμετάλλευση, των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία, στις κατασκευές και στον κλάδο των ΑΠΕ.

Συνεπώς, ο παράγοντας από τον οποίο εξαρτάται -πραγματοποίηση επενδύσεων- η κερδοφορία και τα έσοδα της Mevaco, βρίσκεται σε φάση έντονης ανάπτυξης, κάτι που σημαίνει ότι, η εταιρία έχει εισέλθει σε μία περίοδο αυξημένης δραστηριότητας, η οποία θα αρχίσει να αποτυπώνεται στα οικονομικά της μεγέθη, κυρίως από το 2022.

Παράλληλα, η δραστηριότητα της, εξαρτάται άμεσα και από την μεταβολή στις τιμές του χάλυβα, του αλουμινίου και του χαλκού. Ωστόσο, η διοίκηση έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, ότι οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες δεν αποτελούν κίνδυνο, καθώς το αυξημένο κόστος μετακυλίεται στις τελικές τιμές του καταναλωτή.

Εξετάζοντας τα οικονομικά μεγέθη της Mevaco, την τελευταία εξαετία, παρατηρούμε ότι οι πωλήσεις της, ήταν σταθερές περίπου στα € 17 εκατομμύρια, τα έτη 2015 και 2016, ενώ υποχώρησαν σημαντικά τα έτη 2017 και 2018, στα € 10 εκατ. λόγω της μειωμένης ζήτησης για επενδύσεις. Το 2019, υπάρξε βελτίωση, η οποία όμως επιβραδύνθηκε από την ξέσπασμα της πανδημίας το 2020. Αντίστοιχα με τις πωλήσεις κινήθηκε και το μικτό περιθώριο κέρδους. Σε επίπεδο κερδοφορίας, όλα τα έτη σημείωσαν ζημίες, πλην του 2019.

Επίσης, παρατηρείται μια ελαφρά μείωση στις δαπάνες λειτουργίας και στα χρηματοοικονομικά έξοδα, από € 2,4 εκατ. στα € 1,8 εκατ. το 2020 και από € 398 χιλιάδες σε € 224 χιλιάδες το 2020 αντίστοιχα.

Σταθερά στα € 22 εκατομμύρια εμφανίζονται τα Ίδια Κεφάλαια από το 2018, με τις συνολικές υποχρεώσεις, κατά την διάρκεια αυτών των ετών να βρίσκονται σε ένα εύρος, από € 8 έως € 10 εκατομμύρια.

Χρηματιστηριακά, η μετοχή κατά το 2021 πέτυχε απόδοση 36,5%, ενώ κατά το 2022 έχει σημειώσει πτώση 0,93% (με στοιχεία της 2/2/2022).

Η άποψη μας για την εταιρία είναι θετική καθώς πιστεύουμε ότι θα επωφεληθεί σημαντικά από το περιβάλλον αυξημένης ζήτησης που έχει διαμορφωθεί για τα προϊόντα της με ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα που σχετιζονται με τις ΑΠΕ.

Η εκτίμηση μας για το 2021, είναι ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 18 εκατομμύρια και τα κέρδη θα φτάσουν € 1,7 εκατομμύρια.


Δείτε τον πίνακα με τα οικονομικά μεγέθη εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text