Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ενώ στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης (Τετ, 16/2/22) είχε ξεπεράσει τις 970 μονάδες, 5ώρα βρίσκεται στα χαμηλά την ημέρας κοντά στο χθεσινό υψηλό έτους

Ο ΓΔ ενώ στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης (Τετ, 16/2/22) είχε ξεπεράσει τις 970 μονάδες, 5ώρα βρίσκεται στα χαμηλά την ημέρας κοντά στο χθεσινό υψηλό έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε (4.15 μμ) σημερινή συνεδρίαση διότι από την μια μεριά ο ΓΔ ηττήθηκε στο ενδοημερήσιο υψηλό των 972 μονάδων με ακολουθούσα υποχώρηση 12 μονάδων ή -1,30%, αλλά από την άλλη μεριά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 962 μονάδες, δηλαδή σε οριακά νέα υψηλά έτους διατηρώντας το ανοδικό momentum της αγοράς.

Παραμένει όμως το πρόβλημα των καθοδικών αποκλίσεων ΓΔ / Ξένων Δεικτών καθώς ο πρώτος βρίσκεται σε υψηλά έτους και οι δεύτεροι αρκετά χαμηλότερα (κατά μέσον όρο θα λέγαμε -6%) από το κλείσιμο της 31/12/21.

Συνεπώς εμείς βρισκόμαστε σε επιφυλακή μην τυχόν ο ΓΔ γυρίσει σαν τους ξένους καθοδικά. Έχουμε θέσει το πρώτο στοπ μας στην τοπική στήριξη – κυλιόμενο πυθμένα στις 950 μονάδες. Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 950 μονάδες, δεν θα υπάρχει διαγραμματικό πρόβλημα σε αυτόν.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την απειροελάχιστη άνοδο του ΓΔ, τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε, κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ 4 μετοχές,  οι ΠΕΤΡΟ, ΕΠΣΙΛΟΝ, ΣΕΝΕΡ και ΜΟΤΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% ενώ καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Όμως, ξεχωρίζουν οι τρείς μετοχές, χαμηλής κεφαλαιοποίησης και οι τρεις, που δίνουν σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών έτους και είναι οι, ΜΟΤΟ, ΕΠΣΙΛ και ΑΛΜΥ.

Τείνει να δώσει τέτοια σήματα αγορών μόνον μια μετοχή, χαμηλής cap και αυτή αλλά υψηλής μερισματικής απόδειξης, ο ΟΛΘ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΟΤΟ, ΕΠΣΙΛ, ΑΛΜΥ, ΕΤΕ και ΑΡΑΙΓ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους δείχνοντας ότι βρισκόμαστε ακόμα σε ανοδική αγορά.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 -4.30 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text