Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η Nestle ανακοίνωσε αύξηση των κερδών για το 2021

Η Nestle ανακοίνωσε αύξηση των κερδών για το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Nestle ανακοίνωσε αύξηση των κερδών για το 2021

Η Nestle ανακοίνωσε αύξηση των κερδών για το 2021, με την ανάπτυξη να καθοδηγείται από τη δυναμική των πωλήσεων λιανικής, τη σταθερή ανάκαμψη των δραστηριοτήτων εκτός έδρας, τις αυξημένες τιμές και την αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Ο ελβετικός όμιλος τροφίμων και ποτών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 16,9 δισ. Φράγκα (18,29 δισ. Δολάρια) σε σχέση με τα 12,23 δισ. Φράγκα πριν από έναν χρόνο.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 87,09 δισ. Φράγκα, από τα 84,34 δισ. Φράγκα. Η οργανική αύξηση διαμορφώθηκε στο 7,5%, υποστηριζόμενη από το ισχυρό momentum στην κατηγορια καφέ, ενώ η πραγματική εσωτερική ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 5,5%.

Οι τιμές αυξήθηκαν στο 2%, φθάνοντας το 3,1% στο δ΄ τρίμηνο καθώς η εταιρεία έθεσε στόχο να αντισταθμίσει τον σημαντικό πληθωρισμό κόστους.

Αναφορικά με το τρέχον έτος, η Nestle τόνισε πως αναμένει αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 5% και υποκείμενο περιθώριο λειτουργικών κερδών μεταξύ 17%-17,5%.

Μεσοπρόθεσμα, η εταιρεία αναμένει σταθερά μεσαία μονοψήφια αύξηση πωλήσεων και συνεχιζόμενη βελτίωση του υποκείμενου περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας.

Η Nestle τόνισε πως θα προτείνει μέρισμα 2,80 φράγκων ανά μετοχή στη γενική συνέλευση της 7ης Απριλίου, που συνιστά αύξηση κατά 5 ελβετικά φράγκα.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text