Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 237 | EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

 

(Σύμβολο: ΕΧ) Ιδρύθηκε το 1995 στην Αθήνα και εισήχθει στην Εναλλακτική Αγορά. την 12 Μαΐου του 2008.Σκοπός της εταιρίας είναι η παροχή κάθε επενδυτικής και παρεπόμενης αυτής υπηρεσίας και η άσκηση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας όπως για παράδειγμα η λήψη και διαβίβαση εντολών ή η εκτέλεση εντολών για λογαριασμό πελατών κ.α..

Το κύριο μέρος των εσόδων προέρχεται από προμήθειες χρηματιστηριακών συναλλαγών σε αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η εταιρία κατέχει σταθερά μία από τις τρεις πρώτες θέσεις σε μερίδιο αγοράς χρηματιστηριακών συναλλαγών. Δείτε τα στοιχεία της τελευταίας 5ετίας: 2017: 2η θέση, μερίδιο αγοράς 14,2%), 2018: 3η, 13,7%, 2019: 3η, 13,9%, 2020: 3η, 13,9%, 2021: 3η, 12,0% και Ιαν-2022: 3η, 12,2%. Αναμένεται ότι και κατά τα επόμενα χρόνια, η εταιρία θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση της υψηλά στη συνολική κατάταξη.

Παράλληλα, η εταιρία έχει έσοδα και από παροχή άλλων σχετικών υπηρεσιών (συμβουλευτικές, επενδυτικής τραπεζικής κλπ).

 

Άποψη: Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, οδήγησαν την εταιρία σε στασιμότητα πωλήσεων κατά την προηγούμενη 5ετία. Αυτό όμως ήταν ένα γενικότερο πρόβλημα. Το ζήτημα, για την εταιρία, βρίσκεται στην κερδοφορία. Παρατηρούμε ότι, η εταιρία εμφανίζει κάθε χρόνο υψηλότατες ζημιές (€ 2,5 έως € 4,0 εκατομμύρια) από “πώληση συμμετοχών και χρεογράφων”. Αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρία αναλαμβάνει σταθερά μεγάλο ρίσκο με συναλλαγές χρηματοοικονομικών μέσων, κάτι που θεωρούμε ως απαράδεκτο. Παράλληλα, μας προκαλεί εντύπωση η επανάληψη αυτών των ζημιών, ακόμη και σε χρόνια που και το ελληνικό, αλλά και τα διεθνή χρηματιστήρια είχαν ξεκάθαρη ανοδική ή πτωτική πορεία. Οι επαναλαμβανόμενες ζημιές, έχουν προκαλέσει μείωση των ιδίων κεφαλαίων, στα € 4,8 εκατ. από € 7,6 εκατ. το 2007.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για βελτίωση της πορείας της χρηματιστηριακής αγοράς, η εταιρία θα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά τα έσοδά της. Αν μάλιστα σταματήσει να αναλαμβάνει υψηλό ρίσκο σε συναλλαγές και παύσει τις ζημιές, θα μπορέσει να αυξήσει και την κερδοφορία της.

Η μετοχή της εταιρίας, μπορεί να πετύχει μεγάλες διακυμάνσεις στο μέλλον, ανάλογα με την πορεία και τον όγκο συναλλαγών της ευρύτερης αγοράς. Το πρόβλημα όμως είναι ότι, για να μάθουμε την επενδυτική της δράση, θα πρέπει, κάθε φορά, να αναμένουμε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ. Παρακολουθείτε, ανά μήνα, την εξέλιξη των χρηματιστηριακών συναλλαγών της εταιρίας και την κατάταξή της, εδώ. Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης της πορείας του Γενικού Δείκτη και της μετοχής, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text