Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά καθοδικά σήμερα (Δευτ, 21/2/22) την εγγύτερη στήριξή του στις 950 μονάδες

Ο ΓΔ διασπά καθοδικά σήμερα (Δευτ, 21/2/22) την εγγύτερη στήριξή του στις 950 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση όπου ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,80% (στις 947 μονάδες, στις 4.20 μμ) και με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο ) διασπά καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα Ε (κοίτα γραφ) των 950 μονάδων αλλά, αυτό καθ εαυτό το συμβάν δεν μας απογοητεύει ιδιαίτερα καθώς η στήριξη Ε είναι βραχυχρόνια – χαμηλό κλείσιμο 9 ημερών.

Αυτό που μας ανησυχεί είναι η μεγάλη σημερινή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές  όπως σε DAX (-2%) και STOXX600 (-1,50%) οι οποίοι αμφότεροι δείκτες διασπούν καθοδικά σημαντικές στηρίξεις – χαμηλά εξαμήνου, συμβάν που μπορεί άνετα να μεταφερθεί και στο ΧΑ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν η συνεδρίαση χειροτερεύσει με τον ΓΔ να κλείνει κάτω του -1%, εμείς θα προχωρήσουμε σε μερικές πωλήσεις μειώνοντας την μετοχική μας έκθεση από 86% στο 75%. Θα κλείσουμε τότε όλες τις θέσεις μας σε, ΙΝΤΚΑ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των 60 μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/5 ενώ δύο μετοχές, οι ΕΕΕ και ΕΠΣΙΛ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις -3% και -4,5% αντίστοιχα ενώ καμία μετοχή δεν πετυχαίνει άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Κατά κάποιο τρόπο μας εντυπωσιάζουν οι ΟΤΟΕΛ και ΚΟΥΕΣ που σημειώνουν ανόδους +2,8% και +2,1% αντίστοιχα αντιδρώντας στην είδηση ότι πιθανόν να εισέλθουν σε δείκτη της MSCI.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου αλλά αντίθετα δίνουν σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση οι ΟΛΠ και ΣΑΡ που ήδη δείχνουν διαγραμματική αδυναμία εδώ και αρκετούς μήνες.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΟΤΟΕΛ και ΣΕΝΕΡ και νέα χαμηλά οι ΟΛΠ και ΣΑΡ.

Μεγάλους όγκους διακρίνουμε σήμερα σε ΟΤΟΕΛ, ΚΟΥΕΣ , ΜΟΤΟ (συσσωρεύσεις) και διανομές σε ΙΝΚΑΤ (μέχρις στιγμής εμφανίζονται σαν διανομές).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text