Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Αρνητικό άνοιγμα στις αγορές - Πιθανό σήμα εξόδου από το απόλυτο σύστημα

Αρνητικό άνοιγμα στις αγορές - Πιθανό σήμα εξόδου από το απόλυτο σύστημα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρνητικά κινήθηκαν, όπως άλλωστε αναμενόταν, οι ασιατικές αγορές, στην εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης. Αρνητικά άνοιξαν και οι ευρωπαϊκές αγορές (ο δείκτης DAX, στο άνοιγμά του, στις 10:00, υποχωρούσε κατά 2,78%). Αρνητικά θα ανοίξει και η αγορά της Αθήνας.

Ουδείς μπορεί να προδικάσει τις απώλειες που θα υπάρξουν. Το κυριότερο όμως είναι ότι, ουδείς μπορεί να εκτιμήσει τη διάρκεια της κρίσης, τις εξελίξεις της και τις επιπλοκές της.

 

Η οικονομική σημασία της Ουκρανίας δεν είναι σημαντική, στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Βέβαια, αποτελεί εξαγωγέα τροφίμων, όμως γενικά, το εξωτερικό της εμπόριο δε μπορεί να απειλήσει τις ευρύτερες εμπορικές εξελίξεις.

Το ζήτημα έχει να κάνει με τη Ρωσία, τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και τις επιδράσεις που, η αναστάτωση στις τιμές, μπορεί να έχει στον πληθωρισμό.

 

Γενικά πάντως, υπό κανονικές συνθήκες, εάν υπάρξει εξέλιξη των επιχειρήσεων, δεν υπάρχει λόγος για ουσιώδη επίδραση στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Κατά το προσεχές διάστημα, η αγορά θα μπει σε μία φάση διακυμάνσεων, οι οποίες θα εξελίσσονται ανάλογα με τα όσα συμβαίνουν, τόσο στο μέτωπο, όσο -κυρίως- στα διπλωματικά τραπέζια.

 

Το Χρηματιστήριο έχει επιβιώσει πολλών παρόμοιων κρίσεων. Θα επιβιώσει και αυτής.

 

Η σημερινή αντίδραση των αγορών, θα δείξει το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να υποστούν οι χρηματιστηριακοί δείκτες.

Από την πλευρά μας, δε θα θέλαμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη.

 

Το “περιθώριο ασφαλείας” που έχουμε, πριν υπάρξει σήμα εξόδου από το απόλυτο σύστημα, είναι περίπου 5,0%. Εκτιμούμε ότι δε θα ενεργοποιηθεί σήμερα. Συνεπώς, μπορούμε να δούμε τη σημερινή εξέλιξη του Γενικού Δείκτη και -κυρίως- την ένταση των αντιδράσεων και να καταλήξουμε στο πώς θα κινηθούμε τις επόμενες μέρες.

 

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε ότι, δεν είναι η χειρότερη κρίση που έχουμε βιώσει στα τελευταία χρόνια, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της τριετίας που λειτουργούμε. Θα ξεπεραστεί (και αυτή).

 

Θα επανέλθουμε το απόγευμα, μετά το κλείσιμο, εκτός εάν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλή σας μέρα.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text