Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κάμπτεται σήμερα (Τρίτη, 22/2/22) σε επίπεδα κάτω των 940 μονάδων, από 970 μονάδες πρό 15νθημέρου

Ο ΓΔ κάμπτεται σήμερα (Τρίτη, 22/2/22) σε επίπεδα κάτω των 940 μονάδων, από 970 μονάδες πρό 15νθημέρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ελληνική αγορά αρχίζει να λυγίζει κάτω από την διεθνή πίεση. Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή , 4.20 μμ, χάνει -1% (στις 939 μονάδες) με αυξημένους όγκους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ αρκετοί ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν  νέα χαμηλά έτους 2022 με μικρές ημερήσιες πτώσεις.

Ο ΓΔ τείνει να χάσει το 50% του τελευταίου ανοδικού κύματος από τις 910 μονάδες στις 970 διασπώντας καθοδικά τον μέσον άξονα των 940 μονάδων. Λίγο θέλει ακόμα και να διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα Β – χαμηλό κλείσιμο 3 εβδομάδων και τον ΕΚΜΟ30 στις 933 μονάδες.

Η κατάσταση χειροτερεύει και εμείς θα πρέπει να μειώσουμε θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% ώστε να ενεργοποιηθεί ο «πωλητικός προστροφέας», το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 86% σε 75% πουλώντας τις θέσεις του σε, ΙΝΤΚΑ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή μόνον 6 μετοχές από τις 60 που παρακολουθούμε φέρουν θετικό πρόσημο ενώ από τις πτωτικές, τέσσερες μετοχές, οι ΕΕΕ, ΑΛΜΥ, ΜΟΤΟ και ΕΠΣΙΛ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : παρά την πτωτική τάση της αγοράς τα ΕΛΠΕ ενόψει δημοσίευσης εξαιρετικών αποτελεσμάτων 2021 σήμερα σημειώνουν μεγάλη σχετικά άνοδο +2,70%, την μεγαλύτερη από τις 60 μετοχές, με μεγάλους όγκους 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης -  υψηλού τριμήνου ενώ αντίθετα δίνουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι ΕΕΕ και ο ΟΛΠ (που ο τελευταίος δεν έδωσε χθες σε τιμές κλεισίματος).

Καμία μετοχή δεν κινείται λίγο κάτω από αντίσταση – στροφέα.

Νέα υψηλά 2022 σημειώνει σήμερα μόνον η ΣΕΝΕΡ ενώ νέα χαμηλά σημειώνουν οι, ΚΡΙ, ΕΕΕ, ΣΑΡ, ΟΛΠ και ΙΝΛΟΤ.  Η σχέση , 1 νέο υψηλό προς 5 νέα χαμηλά δείχνει ότι έχουμε μπεί σε καθοδική αγορά σε απόκλιση με την ακόμα ανοδική αγορά του ΓΔ που παραμένει ανοδική λόγω της πρόσφατης ισχυρής ανατίμησης των τραπεζικών μετοχών και του ΟΤΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text