Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 23/2/22) να ανακτήσει τις 950 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 23/2/22) να ανακτήσει τις 950 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το είχε καταφέρει στα πρώτα 90 λεπτά της συνεδρίασης αλλά τώρα, 4.10 μμ, βρίσκεται στις 948 μονάδες (+0,50% από το χθεσινό κλείσιμο) με καλό τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαικούς δείκτες να σημειώνουν μεγαλύτερη άνοδο γύρω στο +1%.

Το πρόβλημα της καθοδικής τάσης των διεθνών δεικτών συνεχίζεται και χειροτερεύει. Χθες ο Dow Jones διέσπασε καθοδικά την εξάμηνη οριζόντια συσσώρευσή του γεγονός που έχει ήδη συμβεί στους περισσότερους ξένους δείκτες. Η δε σημερινή ανοδική αντίδραση +0,90% του DAX αντιστοιχεί σε αμελητέο 8% ανοδικό retracement της από αρχές του έτους πτώσης (θα χρειαζόμασταν 50% retracement για να υποπτευθούμε ανάπτυξη ανοδικής τάσης).

Η σαφής καθοδική τάση λοιπόν των ξένων μας ωθεί στο να μειώσουμε την μετοχική μας ΄έκθεση αλλά προς τούτο θα πρέπει να λάβουμε και κάποιο σήμα πωλήσεων από τον ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 84% με μετοχές και 16% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε πωλήσεις θα προχωρήσουμε αν ο ΓΔ σημειώσει ημερήσιο κλείσιμο χειρότερο του -1%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των παρακολουθούμενων από εμάς μετοχών ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ και ΕΛΠΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%  σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι δύο, οι ΙΝΚΑΤ (+6,20% με 270 χιλ τεμάχια) και τα ΕΛΠΕ (+4,2% με 200 χιλ τεμάχια). Η ΙΝΚΑΤ παρά τις προχθεσινές διανομές διασπά σήμερα τοπική αντίσταση ενώ τα ΕΛΠΕ διασπούν αντίσταση – υψηλό έτους αλλά η αντίσταση αυτή δεν είναι «έγκυρη» όπως εμείς τις αναζητούμε, αλλά εδράζεται σε μια μόνον κορυφή.

Σήματα περιορισμένων αγορών (επειδή όπως είπαμε διασπά μονή κορυφή) δίνουν σήμερα τα ΕΛΠΕ. Αντίστροφα σήματα πωλήσεων δίνει η ΕΕΕ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα τα 1,18 ευρώ και ο ΟΠΑΠ με στροφέα τα 13,8 ευρώ.

Νέα υψηλά 2022 πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΠΕ, ΣΕΝΕΡ, ΟΤΕ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος δίνουν οι ΕΕΕ, ΚΡΙ κει ΣΑΡ.

Ο ΣΑΡ, έχοντας εμείς ήδη κάνει από εβδομάδων προειδοποίηση, εδώ και 2-3 μέρες έχουν διασπάσει καθοδικά μακρόσυρτη βάση συσσώρευσης, των 8,4 έως 9 ευρώ. Τρέχουσα τιμή 8 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν πριν τις 3.30 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text