Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Πώς γίνονται οι πράξεις στο "απόλυτο σύστημα συναλλαγών"

Πώς γίνονται οι πράξεις στο "απόλυτο σύστημα συναλλαγών"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με αφορμή το σημερινό έκτακτο άρθρο με τίτλο “Μέρες πολέμου. Μέρες πτώσης. Στιγμές αποφάσεων” (εδώ) που αναρτήθηκε πριν από το άνοιγμα της αγοράς και στάλθηκε στους συνδρομητές με email, προέκυψαν μερικές ερωτήσεις. Μία από τις κυριότερες, είναι:

 

Πώς κάνουμε την πώληση; Πώς μπορούμε να την κάνουμε στο κλείσιμο; Τί θα γίνει εάν πουλήσω πριν από το κλείσιμο και μετά ανέβουν οι τιμές και “ακυρωθεί” το σήμα πώλησης;

 

Οι ερωτήσεις αυτές είναι λογικές, για κάποιον που θέλει να ακολουθεί το “απόλυτο σύστημα”.

 

Πριν προσπαθήσουμε να τις απαντήσουμε, θα πρέπει να κάνουμε μερικές διευκρινίσεις.

 

α) Το σύστημα πρέπει να έχει κάποιους κανόνες. Ο κανόνας λειτουργίας -για το σύστημα- είναι συγκεκριμένος: Σε σήμα εξόδου, πουλάμε σε τιμές κλεισίματος.

Ο κανόνας αυτός υπάρχει, ώστε να ενισχύει τη διαφάνεια στις αποτιμήσεις.

 

Μπορεί να εφαρμοστεί ο κανόνας αυτός μαζικά;

Εκτιμούμε ότι δε μπορεί. Σήμερα, οι επενδυτές που ακολουθούν το σύστημα, είναι πολλοί. Δε γνωρίζουμε τί θα μπορούσε να γίνει, αν όλοι αυτοί περιμένουν και βγουν να πουλήσουν μεταξύ 5:12 (που προσδιορίζονται οι τιμές κλεισίματος) μέχρι τις 5:20 (που κλείνει η αγορά).

 

Πώς μπορεί να “θεραπευτεί” αυτή η ατέλεια στο συντονισμό μεταξύ λειτουργίας του συστήματος και λειτουργίας της αγοράς;

Χρειάζεται η προσωπική εκτίμηση. Αυτή τη στιγμή (1:45 μμ) ο ΓΔ βρίσκεται στις 893 μονάδες.

Με βάση την προσωπική μου εκτίμηση (ας υποθέσουμε ότι είμαι ένας απλός επενδυτής και όχι ο “διαχειριστής” του συστήματος), η αγορά θα κλείσει κάτω από τις 902,41 μονάδες, όπου βρίσκεται το “όριο” του ΚΜΟ-200.

Αφού εκτιμώ αυτό, θα μπορούσα να βγω και να πουλήσω αυτή τη στιγμή, ή σε κάποια άλλη στιγμή, στις επόμενες ώρες, πριν κλείσει η αγορά.

Δε θα πετύχω τις τιμές του κλεισίματος. Ίσως πετύχω καλύτερες, ή χειρότερες. Αυτό, δε νομίζουμε ότι έχει σημασία.

Μέσα από τη λειτουργία του συστήματος, δεν προσπαθούμε να περάσουμε την ακρίβεια των αριθμών, αλλά τον κανόνα της συμπεριφοράς. Αν σήμερα είναι η σωστή μέρα πώλησης, δεν έχει και τόση σημασία σε τί τιμές θα πουλήσει κάποιος.

 

Και αν, γύρω στην ώρα του κλεισίματος, αλλάξουν οι τιμές και τελικά ακυρωθεί το σήμα πώλησης;

 

Στο ερώτημα αυτό, όντως υπάρχει ένα θέμα. Ναι, αυτό μπορεί να συμβεί, ιδίως σε μέρες που “παράγεται” ένα σήμα, και οι δείκτες βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Όμως, δε νομίζω ότι  μπορεί να υπάρξει απάντηση.

Εκτίμησή μου είναι ότι, το φαινόμενο αυτό, σε σπάνιες μόνο περιπτώσεις θα μπορούσε να συμβεί. Εν τούτοις όμως, θα μπορούσε να συμβεί.

 

“Άτυπη” εκτίμησή μου είναι ότι, είναι δύσκολο να υπάρξει “γύρισμα” του σήματος του συστήματος, στην τελευταία στιγμή. Δεν αποκλείω όμως ότι, θα μπορούσε να συμβεί.

 

Αν κάποιος που ακολουθεί το “απόλυτο σύστημα” πιστεύει ότι στο τέλος της ημέρας, το σήμα θα είναι “πώληση” θα μπορούσε να πουλήσει σε οποιαδήποτε στιγμή κρίνει.

 

Παρακαλούμε, εφ’ όσον υπάρχουν ερωτήσεις, είτε στέλνετε απευθείας μήνυμα σε μένα (eurocapital.gr@gmail.com), είτε επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γραφείο. Σε τέτοιες μέρες, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να απαντάμε άμεσα και σε όλους.

 

Καλό μεσημέρι!



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text