Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ καταβυθίζεται σήμερα (Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022) βιαίως κάτω των 900 μονάδων

Ο ΓΔ καταβυθίζεται σήμερα (Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022) βιαίως κάτω των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τραγική είναι η μέχρι τούδε (3.20 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να χάνει -6,20% (στις 888 μονάδες) με πολύ μεγάλο τζίρο (140 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με την ίδιαν εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία έχουν σπάσει τις στηρίξεις τους – χαμηλά τριμήνου πριν αρκετές μέρες και τώρα βυθίζονται ακόμα χαμηλότερα.

Η αιτία είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά καθοδικά βιαίως την διερχόμενη από τις 913 μονάδες σηματοδότρια πωλήσεων για εμάς, το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών.

Επειδή η σημερινή διάσπαση είναι αφύσικα ισχυρή και ο ΓΔ τείνει να καταστεί υπερπωλημένος (-13% από το υψηλό 20 ημερών), θα προχωρήσουμε σήμερα σε περιορισμένες πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το άνοιγμά του των 910 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 84% σε περίπου 66% πουλώντας σε τιμές κλεισίματος (ώστε να υπάρχει διαφάνεια) όλες τις θέσεις του σε : ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΙΝΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤ. Οι επόμενες πωλήσεις θα γίνουν αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικό το «πωλητικό αγκίστρι» (το νέο χαμηλό που θα εμφανισθεί μετά από την πρώτη αποτυχημένη ανοδική αντίδραση).

Μετοχές

Καμία μετοχή δεν σημειώνει άνοδο αυτή τη στιγμή ενώ μόνον μια, ο ΟΤΕ, χάνει λιγότερο του -2% και περίπου 10 μετοχές, από τις 60 που παρακολουθούμε, χάνουν χειρότερα του -10%, και είναι οι ΦΡΙΓΟ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ, ΕΥΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΣΑΡ, ΒΙΟΣΣΚ, ΒΙΟ, ΙΚΤΙΝ,

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text