Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ανάλυση της συμπεριφοράς του “απόλυτου συστήματος” την 24/2/2022

Ανάλυση της συμπεριφοράς του “απόλυτου συστήματος” την 24/2/2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την Πέμπτη 24/2/2022, το απόλυτο σύστημα “παρήγαγε” σήμα εξόδου από την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμα εξόδου παρήγαγαν οι παραλλαγές: α) Απλός ΚΜΟ–200 ημερών, β) ΚΜΟ200 - ΥΧ20 (συνδυασμός απλού ΚΜΟ-200 με νέο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών).

Οι υπόλοιπες παραλλαγές, δεν παρήγαγαν σήμα εξόδου. Μεταξύ αυτών που δεν παρήγαγαν, ήταν και η παραλλαγή του ΚΜΟ200 - ΥΧ20 - ΕΞ3, δηλαδή, η παραλλαγή που δημιουργήσαμε με βάση την 2η τροποποίηση.

 

Σε σχόλια που προηγήθηκαν της 24/2/2022, αλλά και σε πρωινό σχόλιο της ίδιας μέρας, είχαμε ρητά αναφέρει ότι, για ενδεχόμενη έξοδό μας, θα ακολουθούσαμε την παραλλαγή ΚΜΟ200 - ΥΧ20, όπως και πράξαμε.

 

Ο λόγος που είχαμε δηλώσει ότι θα ακολουθούσαμε τη συγκεκριμένη παραλλαγή, ήταν επειδή κρίναμε πως, εφ’ όσον υπήρχε σήμα εξόδου, κατά το επόμενο διάστημα, η αγορά θα συνέχιζε την πτώση της, αφού, η κρίση η οποία προκαλούνταν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν θα τελείωνε εύκολα και ότι θα υπήρχαν αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επιδείνωναν το επενδυτικό κλίμα σε όλο το κόσμο.

Για το λόγο αυτό, κρίναμε ότι μία άμεση έξοδο από την αγορά, θα ήταν προτιμότερη.

 

Στην περίπτωση του περασμένου Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, όταν ανακοινώσαμε τη 2η τροποποίηση, η κατάσταση στη αγορά ήταν διαφορετική. Την περίοδο εκείνη, λόγω της στασιμότητας του Γενικού Δείκτη, είχε δημιουργηθεί μία κατάσταση “φθοράς” και κινδυνεύαμε -έστω και για μία τυχαία μικρή διακύμανση του ΓΔ- να βγούμε “οριακά” από την αγορά, ενώ οι ίδιες συνθήκες φθοράς, μπορεί να μας έβαζαν ξανά μέσα στην αγορά, έχοντας καταγράψει κάποιες απώλειες.

Αντίθετα, προχθές, συνέβαιναν γεγονότα γρήγορα και καταλυτικά. Οποιαδήποτε κίνησή μας, θα έπρεπε να είναι άμεση και αποφασιστική.

 

Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε πτώση του μεγέθους του 6,42%, όπως τελικά συνέβη. Επίσης, γνωρίζαμε ότι, οι πιθανότητες αναπήδησης της επόμενης μέρας, μετά από μία τέτοια πτώση (σε ανοδική φάση της αγοράς) είναι (με βάση τα στοιχεία του παρελθόντος), ήταν περίπου 86%. Όμως, το σύστημα, δεν επιτρέπει την αναβολή της εκτέλεσης ενός σήματος πράξης. Και ορθά δεν το επιτρέπει, επειδή αν το επέτρεπε, θα ανατρέπονταν όλη η λογική του, που βασίζεται στο στοιχείο της πειθαρχίας.

(Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για τη συμπεριφορά του ΓΔ, μετά από μεγάλες ημερήσιες μεταβολές, θα δημοσιεύουμε αύριο).

 

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι, η επιτυχία του απόλυτου συστήματος, στα 27 χρόνια δοκιμών και εφαρμογής, βασίζεται στην πειθαρχία στα σήματά του.

Γνωρίζουμε ότι μερικά από τα σήματα είναι λανθασμένα (το τελευταίο σήμα, αυτό της 24/2/2022, δε γνωρίζουμε ακόμη αν θα αποδειχθεί ως ορθό ή ως λανθασμένο). Όμως: α) τα λάθη είναι μικρά σε μέγεθος και σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν ανήκεστο βλάβη στον επενδυτή και β) βασικό καθήκον του επενδυτή είναι να διατηρεί το κεφάλαιό του αλώβητο.

 

Παρά τη μεγάλη απώλεια που κατέγραψε προχθές το χαρτοφυλάκιο, κρίνουμε την πορεία του ως πετυχημένη, καθ’ όλη την 3ετή λειτουργία του.

Για χθες που συμπληρώνονταν 3 χρόνια από τη λειτουργία του χαρτοφυλακίου, είχαμε ετοιμάσει ένα “εορταστικό” άρθρο, το οποίο θα προωθούσαμε ευρύτερα. Όμως, κρίνουμε ότι, η φάση που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και δε συνάδει με “εορτασμούς”.

 

Το σημείο στο οποίο υπήρξε “αστοχία”, ήταν η σύνθεση του χαρτοφυλακίου. Δηλαδή, καθ’ όσον το χαρτοφυλάκιο πλέον ακολουθείται από πολλούς επενδυτές, παρατηρείται “μποτιλιάρισμα”, τόσο στην είσοδο σε μία μετοχή με μέση εμπορευσιμότητα (όπως είναι η ΜΟΤΟ και η ΑΛΜΥ), όσο επίσης και στην έξοδο απ’ αυτή.

Όπως αναφέραμε και στο προχθεσινό μας σχόλιο, είχαμε εντοπίσει εδώ και καιρό το θέμα αυτό και κάναμε προετοιμασίες για την αντιμετώπισή του.

 

Η αντιμετώπισή του θα γίνει με τον ταυτόχρονο σχηματισμό και λειτουργία 6 έως 8 χαρτοφυλακίων, διαφορετικών μεταξύ τους, 4 μετοχών, τα οποία θα λειτουργούν παράλληλα και τα οποία θα πληρούν συγκεκριμένους κανόνες εμπορευσιμότητας.

Από εμάς, δε θα υπάρχει καμία προτίμηση προς κάποιο χαρτοφυλάκιο, ενώ αυτό που εμείς θα χαρακτηρίζουμε ως “απόδοση του χαρτοφυλακίου”, θα συντίθεται από το μέσο όρο της απόδοσης των 6 ή 8 χαρτοφυλακίων.

 

Με τις εξηγήσεις αυτές, θεωρούμε ότι κλείνει το θέμα της πώλησης της 24/2/2022, τουλάχιστον από την πλευρά μας και έτσι απαντούμε σε ερωτήματα που τέθηκαν από συνδρομητές. Ευχαρίστως θα απαντήσουμε σε κάθε άλλο ερώτημα που θα μας υποβληθεί.

 

Προς το παρόν, το χαρτοφυλάκιό μας, έχει κεφάλαιο € 17.445,73. Με αυτό το κεφάλαιο θα ξεκινήσουν, στην επόμενη είσοδο, τα νέα χαρτοφυλάκια. Βέβαια, μετά από την τροπή που λαμβάνει η κρίση στην Ευρώπη, είναι πιθανό, η επόμενη είσοδος, να αργήσει αρκετά να συμβεί.

 

Γιάννης Σιάτρας


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text