Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Μία “εύθραυστη” ηρεμία επικρατεί στις αγορές

Μία “εύθραυστη” ηρεμία επικρατεί στις αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μία “εύθραυστη” ηρεμία επικρατεί στις αγορές.

Οι αμερικανικές αγορές, κινήθηκαν χθες με μικρές διακυμάνσεις και το κλείσιμό τους υπήρξε μικτό (+0,49% για τον Dow Jones, -0,25 για τον S&P και +0,41% για τον Nasdaq). Τα παράγωγα (εδώ), κινούνται ελαφρά ανοδικά.

Ανοδικά είναι και τα παράγωγα του DAX, κάτι που η ελληνική αγορά θα “διαβάσει” θετικά.

 

Σε καμία περίπτωση δεν έχουν τελειώσει οι εξελίξεις και ούτε και έχει λήξει ο “συναγερμός”. Το πότε θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες και η αιματοχυσία, είναι το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τις αγορές. Το πώς θα επηρεαστεί η διεθνής οικονομία (και η κάθε τοπική οικονομία) είναι το δεύτερο ζήτημα, το οποίο -για τις αγορές- βαραίνει περισσότερο και είναι το άμεσα ζητούμενο. Το πώς θα επηρεαστεί μακροπρόθεσμα ο κόσμος και η εξέλιξη των οικονομιών στο μέλλον, είναι ένα τρίτο ζήτημα, σημαντικό, αλλά προς το παρόν, για τους περισσότερους, κινείται στη σφαίρα της μελλοντολογίας και της φιλολογίας. Όμως και αυτό είναι πολύ σοβαρό.

 

Με βάση την εικόνα των αγορών αυτή τη στιγμή (9:00 πμ), οι πιθανότητες να είναι ανοδική, η σημερινή συνεδρίαση, είναι μάλλον αυξημένες. Όμως, σε τέτοια φάση, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα.

 

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει εάν, τα παρόντα επίπεδα είναι ο “πάτος” της περιόδου αυτής. Σαφώς, τυχόν νίκες των Ρώσων, στα πεδία των μαχών, θα αποτελούν στοιχεία προβληματισμού των αγορών. Παράλληλα, είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος ποιό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των αυριανών συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων κρατών. Το σίγουρο είναι όμως ότι, η αντίσταση που προέβαλε ο ουκρανικός λαός, έχει αλλάξει ουσιαστικά τα δεδομένα της κρίσης και ίσως αλλάξει και την έκβασή της.

 

Το “απόλυτο σύστημα”, πλην των παραλλαγών “Φίλτρου 2 ημερών” (το οποίο θα δώσει σήμερα σήμα εξόδου) και “Εξομαλυντής 5 ημερών”, βρισκεται εκτός αγοράς. Όμως, χρειάζεται προσοχή, επειδή, καθώς ο ΓΔ κινείται γύρω από την τιμή του ΚΜΟ-200 ημερών (902 μονάδες), μπορεί να υπάρξουν αλλεπάλληλες ανοδικές και πτωτικές διασπάσεις, διάρκειας ολίγων ημερών. Βεβαίως, δε δίνουμε σημασία σ’ αυτές.

 

Με βάση την οπτική και τη “μνήμη” των τιμών του πρόσφατου παρελθόντος, κάποιες από τις τιμές που σχηματίζονται στην αγορά, μπορεί να φαίνονται ως ελκυστικές. Όμως, με βάση την αρχή της συντηρητικότητας, σε τέτοιες περιόδους, είναι φρόνιμο να μην παρασύρεται κάποιος από αυτές, αφού σε αντίστοιχες περιόδους του παρελθόντος, αυτές οι καταστάσεις έχουν λειτουργήσει ως “παγίδες”. Σε μας, εξακολουθεί να ισχύει το ότι “1000 ευρώ ζημιά, μας προκαλούν ένα ισχυρότερο συναίσθημα από ένα κέρδος 1000 ευρώ”.

 

Καλή σας μέρα. Θα υπάρξει σύντομο σχόλιο γύρω στις 4:00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text