Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Τα περιστατικά ασφάλειας στο cloud αυξήθηκαν κατά 10% το 2021

Τα περιστατικά ασφάλειας στο cloud αυξήθηκαν κατά 10% το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα περιστατικά ασφάλειας στο cloud αυξήθηκαν κατά 10% το 2021

Με τη διείσδυση του cloud στην επιχειρηματική καθημερινότητα να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, το θέμα της ασφάλειας των σχετικών υποδομών καθίσταται όλο και πιο επιτακτικό. Σήμερα, ποσοστό μεγαλύτερο από το 25% των εταιρειών απαντά ότι το 50% του φόρτου εργασίας τους βρίσκεται στο cloud, ενώ το 35% εκτελεί πάνω από το 50% των εργασιών σε πλατφόρμες.

Η λανθασμένη ρύθμιση παραμέτρων είναι η υπ' αριθμόν ένα αιτία περιστατικών ασφάλειας στο cloud το 2021Καθώς οι εταιρείες ανεβαίνουν στο cloud, τα περιστατικά που σχετίζονται με την ασφάλεια αυξάνονται. Έκθεση της Check Point Software Technologies διαπιστώνει ότι οι εταιρείες πασχίζουν παράλληλα να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα της ασφάλειας των υποδομών τους σε πολλαπλές πλατφόρμες cloud. Παράλληλα, υποφέρουν από έλλειψη δεξιοτήτων και γνώσεων σχετικές με τον κυβερνοχώρο.

Η έκθεση “Cloud Security Report” αποκαλύπτει ότι τα περιστατικά ασφάλειας στο cloud αυξήθηκαν κατά 10% το 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, το 27% των επιχειρήσεων επικαλείται ως αιτία τη λανθασμένη ρύθμιση παραμέτρων, πολύ περισσότερο από θέματα, όπως η έκθεση δεδομένων ή η παραβίαση λογαριασμών.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να εντάξουν την ασφάλεια στον κύκλο DevOps, γεγονός που επιδεινώνεται από την έλλειψη δεξιοτήτων, που παρατηρείται στο 45% των εταιρειών. Μόνο το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διαθέτει ολοκληρωμένο DevSecOps και το 37% μόλις άρχισε να εφαρμόζει το DevSecOps στη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών cloud.

Περί πολυπλοκότητας

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει μια αυξανόμενη διαπίστωση ότι η πολυπλοκότητα της διαχείρισης τριών ή τεσσάρων διαφορετικών πλατφορμών ασφάλειας συνηγορεί υπέρ μιας ανεξάρτητης λύσης ασφάλειας cloud. Στην πραγματικότητα, το 54% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι ένας ανεξάρτητος προμηθευτής ασφάλειας θα ήταν καταλληλότερος για τις ανάγκες τους απ’ ό,τι ο πάροχος της πλατφόρμας cloud.

Ένα βασικό στοιχείο για τη λήψη της απόφασης μεταξύ του εγγενούς cloud και ενός τρίτου προμηθευτή ασφάλειας ήταν η πιθανή μείωση της πολυπλοκότητας, που παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία αναφέρθηκε από το 56% των ερωτηθέντων.

Επιπλέον της πολυπλοκότητας της ασφάλειας ενός multi-cloud περιβάλλοντος, οι ερωτηθέντες κατέταξαν τη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής για κάθε περιβάλλον στο 57%. Επίσης αξιολόγησαν την ύπαρξη κατάλληλων δεξιοτήτων για την ανάπτυξη και τη διαχείριση μιας ολοκληρωμένης λύσης σε όλα τα περιβάλλοντα cloud στο 56% και την κατανόηση των επιλογών ενσωμάτωσης υπηρεσιών στο 50%.

Υπάρχει, επίσης, αυξανόμενη ανάγκη για την ανάπτυξη προστασίας εφαρμογών στο cloud, με ποσοστό αύξησης κατά 11% τον τελευταίο χρόνο και κατάταξκ της στην 3η θέση εστίασης, όπως αναφέρει το 53% του δείγματος της έρευνας.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αναμένει να εκτελέσει περισσότερο από το ήμισυ του φόρτου εργασίας του στο cloud μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες και, από αυτούς, περίπου το 76% χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερους παρόχους cloud.

 

Πηγή:sepe.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text