Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο ΤΧ, Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022 : Νέα μεγάλη διεθνών διαστάσεων πτώση κατακρημνίζει τον ΓΔ στις 820 μονάδες

Σχόλιο ΤΧ, Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022 : Νέα μεγάλη διεθνών διαστάσεων πτώση κατακρημνίζει τον ΓΔ στις 820 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Οι συνεχιζόμενες ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και η μέχρι τούδε αποτυχία των σχετικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων έστειλαν τον ΓΔ σε χαμηλό 12μήνου, στις 821 μονάδες (-3,85%) με μεγάλους όγκους (107 εκατ ευρώ) ενώ την ίδια πανικόβλητη εικόνα παρουσίασαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (DAX -4,41% επίσης σε νέο χαμηλό 12μήνου).

 

Εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, σαν trend followers δεν αγοράζουμε στην προϊούσα πτώση διότι δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει αυτή. Εξαίρεση κάνουμε όταν ο ΓΔ (βάσει ιστορικών ερευνών μας) συμπληρώσει πτώση -16% και πέραν από το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών και με όγκους μειούμενους ώστε να φθίνει η καθοδική τάση (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσεις Eurocapital, σελ 208). Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ βρίσκεται στο -15% από το ΥΚ20 και με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών, οπότε την Παρασκευή δεν κάναμε αγορές γιατί το χρηματιστήριιο δεν είναι άκρως υπερπωλημένο ώστε να κάνουμε τυφλές αγορές, αλλά ούτε θα κάνουμε και πωλήσεις γιατί η αγορά είναι ήδη υπερπωλημένη.

 

Μετοχές

 

Μόνον 2-3 μετοχές από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή μικρή άνοδο εκ των οποίων προσέχουμε τον ΣΑΡ που σημειώνει μέτρια μεν άνοδο +1,30% (μετά το χθεσινό σχεδόν limit up) αλλά με πολύ μεγάλους όγκους, 80 χιλ τεμαχίων.

 

Οι τράπεζες υφίστανται την μεγαλύτερη ζημιά, -6% σήμερα και -28% από το υψηλό 20 ημερών, γεγονός κατανοητό γιατί έχει προηγηθεί ανοδικό δίμηνο ύψους +36%.

 

Σε νέα χαμηλά έτους βρίσκονται σήμερα οι, ΔΕΗ, ΤΙΤΚ, ΒΙΟ, ΓΕΚΤ, ΑΛΦΑ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα υψηλά.

 

Θα επανέλθουμε κατά τις 4.00 μμ την Τρίτη, 8/3/22


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text