Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Intel: Στοχεύει στην άντληση 50 δισ. από τη δημόσια εγγραφή της Mobileye

Intel: Στοχεύει στην άντληση 50 δισ. από τη δημόσια εγγραφή της Mobileye

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intel: Στοχεύει στην άντληση 50 δισ. από τη δημόσια εγγραφή της Mobileye

Αίτηση για δημόσια εγγραφή στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατέθεσε η Mobileye, ήτοι η θυγατρική της τεχνολογικής Intel Corp. που ειδικεύεται στην αυτόνομη οδήγηση. Στόχος η συγκέντρωση τουλάχιστον 50 δισ. δολαρίων.

Η μητρική Intel δεν έδωσε σε πρώτη φάση περισσότερες πληροφορίες, όμως φαίνεται ότι η ίδια θα κρατήσει τον πλειοψηφικό έλεγχο της εταιρείας.

Επίσης, παλαιότερα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο αμερικανικός γίγαντας θα χρησιμοποιήσει κάποια από τα κονδύλια που θα αντλήσει για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή επιπλέον μονάδων μικροτσίπ, σε ένα διάστημα που η ζήτηση παραμένει ψηλά και τα επίπεδα προσφοράς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Πάντως, το τοπίο για τα IPOs έχει αλλάξει δραστικά μέσα στους τελευταίους μήνες. Η περσινή χρονιά αποδείχτηκε «χρυσή» για τον κλάδο, με φόντο την ανάκαμψη των χρηματιστηρίων διεθνώς. Όμως, πλέον οι αγορές κλυδωνίζονται από τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, με αποτέλεσμα πολλά IPOs να παγώνουν.

Εξάλλου, παρά την υποβολή της αίτησης δεν είναι ακόμη βέβαιο πότε θα προχωρήσει η δημόσια εγγραφή της ισραηλινής εταιρείας, την οποία η Intel εξαγόρασε το 2017 έναντι 15,3 δισ. δολαρίων.

Η Mobileye ιδρύθηκε το 1999 με στόχο τη δημιουργία του δικού της σένσορα, που θα βοηθά τα οχήματα να κινούνται αυτόνομα μέσα από μια τρισδιάστατη οπτική των δρόμων. Για την ώρα χρησιμοποιεί σένσορες της Luminar Technologies.

 

Πηγή:powergame.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text