Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνει σήμερα (Τετ, 9/3/2022) η αγορά στην περιοχή των 820 μονάδων του ΓΔ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνει σήμερα (Τετ, 9/3/2022) η αγορά στην περιοχή των 820 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευπρόσδεκτη αλλά κάπως αμφίβολη είναι η σημερινή ισχυρή ανοδική αντίδραση της αγοράς με τον ΓΔ να κερδίζει +4% (στις 820 μονάδες) με μεγάλους τζίρους (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογες αντιδράσεις στην Ευρώπη (DAX +5,30%, STOXX600 +3,20%). Οι αμφιβολίες μας έγκεινται στην μεγάλη απαιτούμενη άνοδο του ΓΔ και στους μεγάλους απαιτούμενους όγκους.

Εμείς, το ΤΧ, με το 1/3 του κεφαλαίου μας σε μετρητά, επιζητούμε την ευκαιρία να εισέλθουμε στα παρόντα χαμηλά, αλλά δεν έχουμε πλήρεις επιβεβαιώσεις στο σήμα αγορών του ΓΔ. Ο εν λόγω δείκτης άνοιξε στις 10.33 πμ στις 800 μονάδες και στις 10.35 βρέθηκε στις 806. Το σύστημα συναλλαγών που θέλουμε να εφαρμόσουμε, το «αγορές σε ισχυρή ανοδική αντίδραση σε υπερπωλημένη αγορά» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 196, εκδόσεις Eurocapital), απαιτεί κλείσιμο του ΓΔ σε επίπεδα άνω του +3% από το άνοιγμά του, δηλαδή στην περίπτωσή μας, πάνω από τις 825 ή τις 830 μονάδες. Όμως, το πιο δύσκολο είναι οι τζίροι καθώς ο ΓΔ θα πρέπει να ξεπεράσει τους χθεσινούς των 150 εκατ, πράγμα αδύνατον.

Συνεπώς, θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε αγορές σήμερα και θα περιμένουμε αύριο εφόσον πληρωθούν οι συνθήκες του συστήματος συναλλαγών της σελ 201 του ιδίου βιβλίου (κλείσιμο πάνω από το σημερινό).

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ στη περίπτωση που πληρωθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις : Θα αυξήσουμε την μετοχική μας έκθεση από 66% σε 75% αγοράζοντας σε τιμές κλεισίματος μετοχές που θα σημειώσουν μεγάλες ανόδους άνω του +2% με τζίρους περίπου σαν τους χθεσινούς, και συγκεκριμένα, θα αγοράσουμε 1000 ΤΕΝΕΡΓ, 1000 ΣΕΝΕΡ και 3000 ΙΝΤΚΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text