Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Μεγάλη άνοδος των αγορών, σε όλο το κόσμο. Συνήθως, τέτοιες άνοδοι δεν είναι τυχαίες.

Μεγάλη άνοδος των αγορών, σε όλο το κόσμο. Συνήθως, τέτοιες άνοδοι δεν είναι τυχαίες.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η σημερινή άνοδος, υπήρξε εντυπωσιακή! Όχι τόσον στην αγορά της Αθήνας, όσο στο γερμανικό Χρηματιστήριο.

Ο δείκτης DAX, πριν από λίγο, έκλεισε στις 13.847,93  μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 7,92%. Κάτι αντίστοιχο σημειώνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στον ευρωπαϊκό δείκτη EuroStoxx-50.

Πρόκειται για μία μεγαλειώδη άνοδο. Δε διαθέτουμε επεξεργασμένα στατιστικά στοιχεία του DAX, αλλά το φαινόμενο μίας τέτοιας ανόδου πρέπει να είναι σπάνιο. Η τελευταία φορά που κατέγραψε μία τόσο μεγάλη άνοδο, ήταν στις 26/3/2020, τρεις μέρες, μετά το χαμηλότερο σημείο της πανδημίας, όταν όλες οι δυτικές χρηματιστηριακές αγορές, άρχισαν την ανάκαμψή τους από τα πολύ χαμηλά σημεία που βρέθηκαν κατά το μήνα Μάρτιο 2020. Παράλληλα, το σημερινό κέρδος των 1.016,42 μονάδων, θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος, σε μονάδες, στην ιστορία του δείκτη (από το 1998).

 

Ο DAX συνηθίζει τις μεγάλες διακυμάνσεις. Όμως, και πάλι, όταν μία αγορά του επιπέδου του DAX,  καταγράφει μία “σπάνια” άνοδο, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

 

Οι αμερικανικοί δείκτες, είναι λιγότερο ενθουσιώδεις. Βέβαια, καθώς οι ΗΠΑ “χτυπήθηκαν” λιγότερο από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμος, οι απώλειες των αμερικανικών δεικτών, υπήρξαν μικρότερες.

Παράλληλα, η τιμή του πετρελαίου, τώρα το απόγευμα, έπεσε κάτω από τα 120 δολάρια.

 

Πριν από λίγο, το κανάλι ΟΡΕΝ -έχει μακράν την πληρέστερη και την πλέον σφαιρική ενημέρωση αυτές τις μέρες- ανέφερε ότι, οι κ.κ. Πούτιν και Σολτς συνομίλησαν νωρίτερα. Ο χρόνος των συζητήσεων, συνδυάζεται με το “πέταγμα” του δείκτη DAX την τελευταία ώρα συναλλαγών.

 

Δε γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα και οι εκτιμήσεις, είναι τα εξής:

Η Ρωσία έχει στόχο να καταλάβει το Κίεβο. Πέραν των άλλων, αυτό θέλει να το κάνει και για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τη βαρύτητα του νικητή.

Και η Ρωσία έχει συμφέρον να υπάρξουν συζητήσεις. Ή τουλάχιστον, πρέπει να δείχνει ότι θέλει να συζητήσει.

Η αυριανή συνάντηση στην Τουρκία, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Οι πιθανότητες να έχει φτάσει το τέλος του πολέμου, ακόμη, δείχνουν χαμηλές.

 

Βεβαίως, κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη του πολέμου, είναι επισφαλής. Από την άλλη πλευρά, οι οικονομικές και πολιτικές “εκκρεμότητες” που θα υπάρξουν μετά το τέλος του πολέμου, είναι πολλές.

 

Προς το παρόν, στεκόμαστε στο ότι, οι αγορές πραγματοποιούν μία ανοδική αντίδραση. Πάντα, σε κάθε φάση πτώσης, υπάρχουν και ανοδικές αντιδράσεις. Απλά, επισημαίνουμε ότι, η σημερινή ανοδική αντίδραση, ξεφεύγει από τα όρια των συνηθισμένων ανοδικών αντιδράσεων κατά τη διάρκεια μιας πτωτικής φάσης.

 

Οι επόμενες μέρες, θα δείξουν τί θα συμβεί. Από την πλευρά μας, είναι γνωστό ότι αρνούμαστε να μπούμε στο “κυνήγι” του Γενικού Δείκτη ή των τιμών. Δεν κατηγορούμε όσους το κάνουν. Απλά, η δική μας στάση απέναντι στην αγορά είναι η γνωστή (λίγες πράξεις, επιδίωξη ασφάλειας του κεφαλαίου, δαπάνη λίγου χρόνου για την αγορά).

 

Με βάση τη σημερινή τιμή του Γενικού Δείκτη (822,97 μονάδες), η τιμή του ΚΜΟ-200 ημερών βρίσκεται στις 901,13 μονάδες και  υποχωρεί με ρυθμό μεταξύ του 0,20 έως 0,35 μονάδες κάθε μέρα. Η κίνησή του είναι αργή. (δείτε εδώ).

Όλες οι παραλλαγές του συστήματος παραμένουν εκτός αγοράς.

 

Αν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, θα δημοσιεύσουμε σχόλιο και αύριο το πρωί.

 

Καλό σας βράδυ!



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text