Αρχική | Ειδήσεις | Σκέψεις | Τί συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών;

Τί συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τί συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών;

Σε διεθνή θέματα και -κυρίως- σε διεθνείς κρίσεις, η ανάγνωση της "Jerusalem Post", είναι χρήσιμη. Πρόκειται για μια παλιά και σοβαρή εφημερίδα του Ισραήλ, που βρίσκεται μάλλον στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά καλύπτει τις απόψεις όλων των πλευρών. Σε διεθνή θέματα, δείχνει να έχει καλή πληροφόρηση και κρίση.

 

Να λοιπόν τί γράφει για την εξέλιξη του πολέμου και, κατά τις τελευταίες μέρες, των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Με βάση χθεσινό άρθρο της JP:

 

 

“Ο Ζελένσκι είναι διχασμένος, αναφέρουν οι πηγές μας. Από τη μία, απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα και έχει γίνει ο τέλειος Τσε Γκεβάρα. Από την άλλη, ξέρει πολύ καλά ποιο ήταν το τέλος του Αργεντινού επαναστάτη και ηγέτη των ανταρτών.

 

Ο Ζελένσκι μπορεί να ενισχύσει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, αλλά θα πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα, ανέφεραν οι πηγές. Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αμφισβητούμενη περιοχή του Ντονμπάς, να αναγνωρίσει επίσημα τους φιλορώσους αντιφρονούντες στην Ουκρανία, να δεσμευτεί ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να συρρικνώσει τον στρατό του και να δηλώσει ουδετερότητα.

 

Εάν απορρίψει την πρόταση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τρομερό: χιλιάδες, ίσως δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πεθάνουν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η χώρα του να χάσει εντελώς την ανεξαρτησία της.

 

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο των συνομιλιών, το ταξίδι του Μπένετ (του Πρωθυπουργού του Ισραήλ) στη Μόσχα δεν είχε σκοπό να μεσολαβήσει μεταξύ των πλευρών και δεν προσφέρθηκε επίσημα πρόταση διαιτησίας. Το ταξίδι, μάλλον είχε ως σκοπό να αντιληφθεί ποια ήταν η θέση του Πούτιν, ποια ήταν η ψυχική του κατάσταση και ποιες ήταν οι κόκκινες γραμμές του και να τα αναφέρει στη Δύση”.

 

Ίσως ο Zelensky κατάλαβε ότι τελικά παίζει το ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου" των αμερικανών και είναι πιθανό να βάλει τέλος σ' αυτή την ιστορία. Με το κεφάλι του κάτω, αλλά στη θέση του. Τουλάχιστον προς το παρόν.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της Jerusalem Post, με τίτλο “What is going on in negotiations between Russia and Ukraine?”, εδώ.

 

Γιάννης Σιάτρας


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text