Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Ρωσία: Πρώτο βήμα για κρατικοποίηση ξένων εταιρειών που φεύγουν από τη χώρα

Ρωσία: Πρώτο βήμα για κρατικοποίηση ξένων εταιρειών που φεύγουν από τη χώρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ρωσία: Πρώτο βήμα για κρατικοποίηση ξένων εταιρειών που φεύγουν από τη χώρα

Το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας, η Ενωμένη Ρωσία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το πρώτο βήμα προς την κρατικοποίηση των περιουσιών των ξένων εταιρειών που αποχωρούν από τη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ενωμένη Ρωσία τόνισε σε ανακοίνωση ότι η επιτροπή τάχθηκε υπέρ νομοσχεδίου που επιτρέπει οι εταιρείες στις οποίες έχουν μερίδιο πάνω από 25% ξένοι από «μη φιλικά κράτη» να περιέρχονται σε εξωτερική διαχείριση για να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας και να σωθούν θέσεις εργασίας.

Την Τρίτη η Coca-Cola και τα McDonald’s ήταν οι τελευταίοι εταιρικοί κολοσσοί που ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις δραστηριότητες τους στη Ρωσία, ακολουθώντας τα βήματα εταιρειών όπως η Apple, το Facebook, Microsoft και Νike.

Η Ενωμένη Ρωσία ανέφερε ότι σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο οι εταιρείες που έχουν ανακοινώσει ότι φεύγουν από τη Ρωσία μπορούν να αρνηθούν να μπουν σε καθεστώς διαχείρισης αν εντός πέντε ημερών επανεκκινήσουν τις δραστηριότητες τους ή να πουλήσουν μετοχές, με τον όρο ότι θα παραμείνουν οι εργαζόμενοι.

Διαφορετικά, δικαστήριο θα ορίσει μια προσωρινή διοίκηση για τρεις μήνες και μετά το πέρας της περιόδου αυτής οι μετοχές θα πουληθούν σε νέο οργανισμό και ο παλαιός θα ρευστοποιηθεί.

 

Πηγή:euractiv.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text