Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 238 | ENTERSOFT: Νέες εξαγορές και προϊόντα για 2022 - Αύξηση των μεγεθών

ENTERSOFT: Νέες εξαγορές και προϊόντα για 2022 - Αύξηση των μεγεθών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ENTERSOFT: Νέες εξαγορές και προϊόντα για 2022 - Αύξηση των μεγεθών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENTERSOFT


Νέες εξαγορές και προϊόντα για 2022 - Αύξηση των μεγεθών

 

Νέες εξαγορές στην εγχώρια αγορά και στην αγορά της Ρουμανίας, δημιουργία νέων προϊόντων και οργανική ανάπτυξη, αποτελούν το σχεδιασμό της Entersoft για το 2022.

Το 2021, έκλεισε με συνολικά έσοδα € 24 εκατομμύρια έναντι € 16,6 εκατ. το 2020, πετυχαίνοντας αύξηση 44,8%. Από αυτά, τα € 14 εκατ. αφορούν σε επαναλαμβανόμενα έσοδα και τα υπόλοιπα προέρχονται από νέες επενδύσεις και πελάτες.

Το EBITDA διαμορφώθηκε στα € 8,9 εκατ. έναντι € 5,8 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 53,4% και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα € 6,5 εκατ. από € 4,3 εκατομμύρια το 2020.

Βάση των αποτελεσμάτων, η διοίκηση αποφάσισε να διανείμει μέρισμα € 0,09 ανά μετοχή.


Κατά την ενημέρωση των αναλυτών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επέκταση της Entersoft, στην αγορά της Ρουμανίας. Η διοίκηση πληροφόρησε, ότι ήδη από το 3ο τρίμηνο του έτους, έχει προσλάβει ειδικό σύμβουλο, που εξετάζει τη συγκεκριμένη αγορά. Μέχρι στιγμής υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις εξαγοράς, που ενδεχομένως να οριστικοποιηθούν μέσα στο α’ εξάμηνο. Σε μεταγενέστερο χρόνο, στόχος είναι και η επέκταση στη Βουλγαρία.


Στην εγχώρια αγορά, θα ακολουθήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα εξαγορών, μικρού μεγέθους, εταιριών. H εταιρία διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα ύψους € 10,3 εκατομμύρια -με μηδενικό μακροχρόνιο τραπεζικό δανεισμό- και σε συνδυασμό με ενδεχόμενες νέες πηγές δανεισμού θα είναι σε θέση να καλύψει τις νέες εξαγορές.

Στους πρώτους μήνες του 2022, η εταιρία πραγματοποίησε την πρώτη εξαγορά, με την απόκτηση του 100% των μετοχών της Logon ΑΕ, μέσω της οποίας φιλοδοξεί να αναπτυχθεί στις αγορές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτ. Μακεδονίας. (εδώ)


Η διοίκηση, εκτιμά ότι η ικανοποιητική ανάπτυξη της, θα συνεχιστεί και το 2022, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προχωρούν στον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών τους και στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, εξέλιξη που θα ενισχυθεί και από τη δράση του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.


Ως πρώτη εκτίμηση για την εξέλιξη των μεγεθών της εταιρίας κατά το 2022, αναφέρουμε πωλήσεις ύψους € 31 εκατομμύρια και κέρδη (μφ) € 8,1 εκατομμύρια. Αργότερα μέσα στο έτος, θεωρούμε πιθανό να προβούμε σε ανοδική αναθεώρηση των παραπάνω μεγεθών.

 

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδω.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text