Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι δείκτες, θα παραμείνουν "χαμηλοί" για αρκετό χρονικό διάστημα

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι δείκτες, θα παραμείνουν "χαμηλοί" για αρκετό χρονικό διάστημα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ναυάγιο της συνάντησης των υπουργών εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας και η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ήταν τα δύο κυριότερα γεγονότα της χθεσινής μέρας.

 

Το πρώτο, μας απέδειξε ότι, ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι ακόμη μακριά από το τέλος του και ότι, η ρωσική πλευρά, έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξέλιξής του, το οποίο θα επιχειρήσει να το υλοποιήσει.

 

Το δεύτερο, μας υπενθυμίζει ότι, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα μικρό μέρος των προβλημάτων του κόσμου και ότι, αργά ή γρήγορα, οι ανησυχίες των αγορών θα επικεντρωθούν στην οικονομική σφαίρα.

 

 

Για εμάς, η πιο σημαντική οικονομική εξέλιξη των τελευταίων μηνών, ήταν η σταδιακή διάψευση των προσδοκιών και των εκτιμήσεων για τον χαρακτήρα και τη διάρκεια του πληθωρισμού. Όσο ο πληθωρισμός ήταν της κατηγορίας του “πληθωρισμού ζήτησης”, όπως ήταν στην αρχή, ήταν σχετικά διαχειρίσιμος και θα μπορούσε να είναι προσωρινός ή και βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Καθ’ όσον όμως άρχισε να μετατρέπεται σε “πληθωρισμό κόστους”, η διαχείρισή του είναι πιο δύσκολη και η εξέλιξή του περισσότερο μακροχρόνια. Περισσότερα επ’ αυτού όμως, θα δούμε στο τεύχος του Χ&Α.

 

Χθες, ο πληθωρισμός, για τον Φεβρουάριο, στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε σε 7,9% για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (από 7,5% του Ιανουαρίου), δηλαδή όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Ο δομικός πληθωρισμός, ανακοινώθηκε σε 6,4%, έναντι 6,0% κατά το μήνα Ιανουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωσή του στο 5,9%.

 

Οι αμερικανικές αγορές αντέδρασαν λιγότερο αρνητικά απ’ ότι αναμέναμε. Όμως, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

 

Σήμερα το πρωί, τα παράγωγα των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών αγορών “γύρισαν” σε ελαφρά θετικά, ενώ παρέμεναν αρνητικά μέχρι τις 7:30 πμ.

 

Δε μπορούμε να εκτιμήσουμε εάν αυτό προοιωνίζεται μία θετική μέρα στις αγορές. Διατηρούμε την εκτίμηση ότι, μπροστά μας βρίσκονται πολλές αρνητικές υποθέσεις και εξελίξεις.

 

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, έκλεισε χθες στις 803,47 μονάδες (-2,37%), δείχνοντας ότι, όντως, η προχθεσινή άνοδος ήταν μία τυπική ανοδική αντίδρση μέσα σε μία πτώση και ότι δεν υπάρχουν λόγοι για να ανέβει περισσότερο.

Ο ΚΜΟ-200  ημερών βρίσκεται στις 900,73 μονάδες, απέχει -12,11% από την καμπύλη του ΓΔ και υποχωρεί με ρυθμό 0,40 μονάδες την ημέρα. Ο ρυθμός, θα επιτυχθεί κάπως στις επόμενες μέρες, αλλά γενικά, η πτώση του ΚΜΟ-200 θα είναι αργή. Βέβαια, όσο περνά ο καιρός, απομακρύνονται οι πιθανότητες για μία ταχεία ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη και συνεπώς, η τελευταία έξοδός μας, μάλλον θα αποδειχθεί ως “πετυχημένη” κίνηση.

 

Στην αγορά, σταδιακά αρχίζουν να δημιουργούνται ενδιαφέρουσες καταστάσεις σε ορισμένες μετοχές. Η εκμετάλλευσή τους, θέλει και προσοχή, αλλά και υπομονή. Οι πιθανότητες να παραμείνουμε σε χαμηλά επίπεδα τιμών, για αρκετό διάστημα, είναι υπολογίσιμες.

Στο τεύχος του Χ&Α, επισημαίνουμε μερικές από τις μετοχές αυτές και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να τις παρακολουθούμε.

 

 

Καλή σας μέρα. Και ας θυμόμαστε ότι, “every day, is not a trading day” (κάθε μέρα, δεν είναι μέρα συναλλαγών).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text