Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Οι διακυμάνσεις των αγορών κατά τη διάρκεια πολεμικών εξελίξεων

Οι διακυμάνσεις των αγορών κατά τη διάρκεια πολεμικών εξελίξεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η καθημερινή ειδησεογραφία σε θέματα γύρω από τον πόλεμο, επιδρά ταχύτατα στην πορεία των χρηματοοικονομικών αγορών. Το ίδιο συνέβη και σήμερα, μετά από ένα τηλεγράφημα του (ρωσικού) πρακτορείου Interfax, όπου αναφερόταν μία δήλωση του ρώσου Προέδρου Πούτιν, για πρόοδο στις (καθημερινές) συνομιλίες που διεξάγονται (στο παρασκήνιο) μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αφού κατακάθησε ο “καπνός”, οι αγορές γύρισαν πάλι πτωτικά, για να ανέβουν στη συνέχεια, σε κάποια άλλη θετική -κατά την άποψή τους- είδηση, πάλι σχετική με τον πόλεμο.

 

Είναι σαφές ότι, οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο είναι κυρίαρχες στη διαμόρφωση κλίματος σε όλες τις αγορές. Πρέπει βέβαια να επισημάνουμε ότι, όπως συμβαίνει σε όλους τους πολέμους, οι ανακοινώσεις πάνε κι έρχονται, συχνά είναι αντίθετες μεταξύ τους και προκαλούν διακυμάνσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

 

Βέβαια, την ίδια ώρα που το Interfax έγραφε για τη δήλωση του κ. Πούτιν, που έγινε σε δημοσιογράφους, καθώς συναντιόταν με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, άλλες ειδήσεις ανέφεραν ότι ο κλοιός γύρω απο το Κίεβο στενεύει, ότι η Μαριούπολη βομβαρδιζόταν σκληρά και ότι, μισθοφόροι από τη Συρία επιβιβάζονταν για να έρθουν στο ουκρανικό μέτωπο, υπέρ της Ρωσίας.

 

Οι αγορές θα ανέβουν σημαντικά όταν λήξει ο πόλεμος. Όμως, θα προβληματιστούν με τα προβλήματα που ο πόλεμος αφήνει πίσω του. Και κυρίως, τα προβλήματα στη διεθνή οικονομία, τα οποία δείχνουν ότι θα μπορούσαν να ταλαιπωρήσουν τις οικονμίες, επί μακρόν.

 

Από την πλευρά μας, παρακολουθούμε στενά, αλλά απέχουμε από το να ασχοληθούμε συναλλακτικά με τις εξελίξεις του πολέμου, τουλάχιστον στο επίπεδο των καθημερινών ανακοινώσεων.

 

Εκτιμούμε ότι θα περάσει ακόμη αρκετός καιρός έως ότου γιορτάσουμε το τέλος αυτού του πολέμου. Και ως τότε, οι δείκτες θα ανεβοκατεβαίνουν, προκαλώντας απώλειες σε όσους δεν είναι μαθημένοι να συναλλάσσονται με ταχύτητα σε ένα τόσο εύκολα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

 

Αύριο θα δημοσιεύσουμε το περιοδικό, τουλάχιστον στο site. Σήμερα, δημοσιεύσαμε δύο άρθρα σχετικά με τα αποτελέσματα του ΟΤΕ (εδώ) και της Coca Cola HBC (εδώ).

Επισημαίνουμε την “ποιότητα” των κερδών που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, τα οποία δείχνουν ότι θα είναι δύσκολο να επαναληφθούν και κατά το 2022 και συνεπώς, για το τρέχον έτος, θα πρέπει να αναμένουμε πτώση της κερδοφορίας του, ενδεχομένως και σοβαρή. Διατηρήστε και την άποψή αυτή στα στοιχεία που έχετε υπόψη σας.

Επίσης, προσπαθούμε να πάρουμε θέση για το εάν η ΕΕΕ αποτελεί τελικά ευκαιρία στις τρέχουσες τιμές. Όπως θα διαβάσετε, το ζήτημα θα εξαρτηθεί από τη στάση της απέναντι στη ρωσική κρίση και από το εάν θα παραμείνει στη χώρα, έστω ερχόμενη και σε διαμάχη με την αμερικανική Coca Cola Company. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα παραμείνει. Όμως, δε θα κάναμε κάτι πριν επιβεβαιωθεί. Εκτιμούμε ότι η εταιρία θα πάρει θέση μέχρι το τέλος του μήνα. Όμως, αν δε μείνει και διακινδυνέψει τη δήμευση τωνωω (10) εργοστασίων της στη Ρωσία, τότε θα έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

 

Νεότερα θα έχουμε από αύριο, στις σελίδες του περιοδικού. Καλό σας βράδυ.



 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text